Ethisch hacken is een test voor uw beveiliging en netwerk

Elk netwerk dat gekoppeld is aan het internet of een ander systeem, is kwetsbaar. Dat weten we allemaal, vandaar dat we investeren in beveiliging. Bijvoorbeeld antivirussoftware, maar ook het inzetten van een crisisteam (Blue Team) om aanvallen direct te detecteren en verijdelen. Ook wanneer u een kleiner bedrijf heeft, heeft u aandacht voor de beveiliging. Hackers zijn namelijk lang niet altijd uit op gevoelige informatie. In veel gevallen is het openbreken van een netwerk genoeg, omdat vanuit dat netwerk aanvallen gedaan kunnen worden op andere banken.

Wanneer u nooit aangevallen bent door hackers, weet u alleen hoe goed de beveiliging in theorie werkt. WebSec merkt met regelmaat dat dit niet genoeg is. De theorie houdt namelijk lang niet altijd rekening met vindingrijke en creatieve hackers. Met andere woorden: ook wanneer uw beveiliging totaal op orde lijkt, kan een vindingrijke hacker waarschijnlijk haarscheurtjes vinden. Dit kan meer dan genoeg zijn om toegang te krijgen.

Dat is waarom ethische hackers bestaan. U geeft ons opdracht om de beveiliging en stabiliteit van uw netwerk te testen. Wij zetten daarop onze ethische hackers aan het werk, die ethisch hacken inzetten om een complete aanval op te zetten. Daarbij worden uiteenlopende tactieken en manieren gebruikt, zodat het zo echt mogelijk is.

Hoe profiteert uw bedrijf van ethisch hacken?

Het netwerk van uw bedrijf wordt dus aangevallen bij ethisch hacken. Op welke manier heeft uw bedrijf daar nou profijt van? Eigenlijk is het redelijk simpel. Wanneer wij ethisch hacken, zorgen we ervoor dat elke stap van het proces gedocumenteerd wordt. Op die manier kunt u precies zien waar de zwakheden zitten in uw beveiliging. Ook laten we zien welke strategieën onze hackers gebruikt hebben om toegang te krijgen tot uw netwerk.

Dat is niet alles. We zorgen er namelijk ook voor dat u een helder rapport krijgt met een overzicht van de kwetsbaarheden en voorgestelde oplossingen om hier werk van te maken. Daarbij stellen we een lijst op aan de hand van de urgentie. De grootste problemen kunnen op die manier makkelijk geïdentificeerd worden, zodat u direct weet waar u kunt beginnen. Uiteraard helpen we u hier graag bij.

Voor welke bedrijven is ethisch hacken geschikt?

We horen met regelmaat dat ondernemers ethisch hacken niet geschikt achten omdat zij hun bedrijf te kleinschalig vinden of zich zorgen maken over de term hacken. Laten we beginnen met het laatste: ethisch hacken is bijzonder verantwoord. De hackers slaan geen gegevens op en doen niets met informatie die zij vinden. Dat kan ook niet, want zij staan onder contract. Het is beter dat een ethische hacker zich toegang verschaft tot uw netwerk dan een kwaadwillende hacker. Dat levert namelijk wel problemen op.

Kleine bedrijven hebben het idee dat zij niet snel doelwit worden van hackers. Helaas is het tegendeel waar. Hackers richten zich vaak op de kleinere en middelgrootte bedrijven, juist omdat zij verwachten dat de beveiliging daar niet goed voor elkaar is. In veel gevallen zijn zij daarbij niet eens op zoek naar gevoelige informatie of iets van waarde. Zij gebruiken uw netwerk namelijk om grotere bedrijven aan te vallen en daarbij zelf geen risico te lopen.

Weet u niet zeker of ethisch hacken geschikt is voor uw onderneming of wilt u de mogelijkheden eens samen met ons doorlopen met betrekking tot ethisch hacken en online beveiliging? Neem dan eens contact met ons op. We helpen u graag persoonlijk verder en kijken altijd met u mee om te kijken wat de beste opties zijn binnen uw onderneming en budget.