Wat verstaan we precies onder offensive security?

De offensive security staat voor ons voor het testen van de beveiliging van software, websites, applicaties en netwerken alsof wij kwaadwillend zouden zijn en schade toe willen brengen. Dat kan het stelen van de broncode zijn, het kraken van de beveiliging of het stelen van persoonlijke gegevens of financiën. Het offensieve gedeelte is daarmee direct duidelijk; wij vallen namelijk het netwerk, de applicatie of de website aan om te kijken hoe het gesteld is met de beveiliging. Daarbij kunt u aan tal van methodes denken. Bijvoorbeeld de bekende penetratietesten, periodieke of gedeeltelijke testen of een complete red team aanpak waarbij we alle mogelijke middelen inzetten om de beveiliging te kraken.

Nadat wij klaar zijn met de aanval of testen bij de offensive security, brengen we de zwakheden van de beveiliging in kaart, zodat uw team exact weet waar de problemen liggen en waar verbetering nodig is om de beveiliging te verbeteren. Wij werken voor uiteenlopende bedrijven waarbij wij de offensive security regelen; van financiële instellingen tot organisaties en van softwareontwikkelaars tot overheidsinstellingen.

Is offensive security gevaarlijk of niet?

De offensive security is in essentie zelf niet gevaarlijk. Maar dan moet het wel door professionals uitgevoerd worden die vooral betrouwbaar zijn. Daar zijn een aantal redenen voor. Allereerst wilt u wel graag dat het netwerk, de website of de applicatie gewoon blijft werken na de offensive security. Een agressieve en kwaadwillende hacker doet dat niet; vandaar dat het goed is om offensive security in te schakelen voordat deze hackers het op u gemunt hebben.

De andere reden is voor de hand liggend; bij offensive security kan gevoelige informatie vergaard worden, kunnen lekken in de beveiliging gevonden worden en kan toegang verkregen worden tot wachtwoorden en de financiële middelen (of kroonjuwelen) van het bedrijf. U wilt niet dat deze gegevens op straat komen te liggen of kwaadwillend gebruikt worden.

Dat is precies waarom u offensive security alleen door betrouwbare professionals uit laat voeren. Professionals met een goede reputatie, een adres dat u terug kunt vinden op de website en de juiste normenkaders. Wij zijn de betrouwbare partner voor uw offensive security.

Welke vorm van offensive security is nodig binnen uw bedrijf?

Wij kijken altijd eerst naar de specifieke behoefte binnen uw bedrijf. In sommige gevallen is een brede pentest niet nodig en kan een red teaming aanval genoeg zijn omdat het gaat om een bepaald onderdeel van de beveiliging. In andere gevallen is het juist wel nodig om een volledig plan op te zetten om de kwetsbaarheden bloot te leggen, bijvoorbeeld wanneer u een nieuwe betaalmogelijkheid ontwikkeld heeft en deze moet voldoen aan tal van normenkaders.

Daarom is er geen standaard plan van aanpak bij offensive security. De behoefte verschilt van bedrijf tot bedrijf en vaak is ook het financiële plaatje van belang voordat u een keuze kunt maken. Dat is precies de reden waarom u er goed aan doet om eerst eens contact met ons op te nemen. We kunnen dan samen kijken naar de opties die er zijn en welke van de mogelijkheden rond offensive security het beste past bij wat u nodig heeft.

Wij hebben alles in huis om testen uit te voeren, aanvallen te doen op uw netwerk, applicatie of software, en we kunnen zelfs het bewustzijn rond online veiligheid van uw medewerkers testen en verhogen. Daarmee kunt u alles wat te maken heeft met beveiliging en online veiligheid aan ons overlaten. Wij zorgen ervoor dat uw netwerk, software, applicaties, websites en backend goed beveiligd zijn zodat u de focus kunt houden op wat belangrijk is binnen uw bedrijf.

Wat zijn de kosten van offensive security?

U vindt verschillende vormen van offensive security op onze website; allemaal voorzien van prijzen om een goede indicatie te kunnen geven over de prijszetting. We raden echter altijd aan om een plan op maat te laten maken voor uw bedrijf, zodat de offensive security aangepast wordt naar de behoefte binnen uw onderneming. Dit kan gevolgen hebben voor de prijzen die op de website vermeld staan. Wilt u een plan op maat laten maken voor uw bedrijf of startup? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we kijken graag persoonlijk met u mee naar de mogelijkheden die er zijn om de beveiliging te testen en verhogen binnen het budget dat u heeft.

Meer weten of direct een afspraak maken

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om offensive security correct in te zetten binnen uw onderneming? Neem dan eens een kijkje op onze website, waar we u meer vertellen over wat wij doen en wat de voordelen van onze methodes en aanpak zijn. U kunt er ook voor kiezen om gewoon direct contact met ons op te nemen. Aan de hand van uw bedrijf, applicaties, netwerken en andere informatie maken we vervolgens een plan aangepast naar uw behoefte, inclusief een prijs op de offerte zodat u direct weet wat de mogelijkheden zijn die bij u passen.

Wilt u meer weten of heeft u vragen over ons aanbod of de werkwijze die wij hanteren, of wilt u direct een afspraak boeken om samen de opties door te nemen? Neem dan contact met ons op zodat we u persoonlijk verder kunnen helpen.