Waarom is een security training zo belangrijk?

Tal van bedrijven investeren flink in de beveiliging. Niet alleen omdat het moet, maar vaak ook omdat het belangrijk is. U wilt niet dat uw belangrijke gegevens op straat komen te liggen, of dat een hacker de broncode in handen kan krijgen van uw unieke applicatie of software. Ondanks de vele investeringen, tijd en aandacht, kan het gebeuren dat een hacker of andere crimineel toegang krijgt tot omgevingen waar dit bijzonder kwalijk uit kan pakken.

In dat geval staat het crisisteam of responsteam klaar om in te grijpen. Tenzij de crimineel niet op tijd opgemerkt wordt, wat meer dan eens gebeurt wanneer de criminelen op 'vriendelijke' wijze toegang krijgen. Dat is waarom de security training belangrijk is, want vaak zijn het uw medewerkers die ervoor zorgen dat de criminelen binnen kunnen komen.

Hoe is dit mogelijk?

Op het moment dat een crimineel niet op een directe manier toegang kan krijgen tot uw software, gegevens of bedrijf, zal de hacker dit op een indirecte manier proberen. De makkelijkste manier is door toegang te verkrijgen via uw medewerkers, zeker wanneer deze geen verstand hebben van online beveiliging, hackers of phishing.

Vaak kost het maar een poging. Klikt uw medewerker op een criminele link of probeert uw medewerker met eigen gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen op een nepwebsite, dan is het kwaad al geschied. De criminelen hebben dan vaak alles al wat zij nodig hebben om codes te stelen, wachtwoorden te kopiëren of gevoelige bedrijfsgegevens over te zetten naar hun eigen schijf.

Daarom is het belangrijk dat uw medewerkers risico's herkennen, gevaren in kunnen schatten en leren hoe zij zich beter kunnen beschermen. Niet alleen omdat dit beter is voor uw bedrijf, maar ook omdat uw medewerkers zichzelf op die manier beter kunnen beschermen, bijvoorbeeld tegen identiteitsdiefstal of inbraak op de bankgegevens.

Dagelijks worden nog steeds veel mensen gehackt. Dit kan vervelend zijn bij het hacken van een gaming account, desastreus zijn bij het verliezen van het beheer over de bankrekening, en het kan levens verwoesten wanneer de identiteit gestolen wordt door de hackers.

Is een security training nodig binnen mijn onderneming?

U weet vaak niet hoe het gesteld is met het bewustzijn rond de online beveiliging binnen uw bedrijf. Uw medewerkers kunnen veel weten van de risico's en alsnog in een makkelijke valstrik stappen. Of zij antwoorden dat zij alles weten van online veiligheid, vooral om hun baan te behouden. Dat is waarom een test aanbieden. Wij versturen een phishing mail naar uw medewerkers en monitoren hoeveel mensen op de link klikken. Ook houden we in de gaten hoeveel gegevens verstrekt worden door uw medewerkers en in welk geval dit een kritieke situatie zou betekenen voor uw bedrijf of uw medewerkers zelf.

Wij gebruiken de gegevens zelf niet. Alle gegevens die verstrekt worden, worden alleen gebruikt om een risico-inschatting te maken en verder niet. Wij werken uitsluitend op een ethische manier, zodat we kunnen garanderen dat uw gegevens, veiligheid en medewerkers altijd in veilige handen zijn bij u.

Aan de hand van de test kunnen we samen met u gemakkelijk inschatten hoe het gesteld is met het online beveiligingsbewustzijn van uw medewerkers. Is dit ondermaats of is er genoeg ruimte voor verbetering? Dan raden we sterk onze security training aan. Samen met u stellen we dan een plan op maat op, zodat we de mogelijkheden door kunnen nemen die bij uw budget passen.

Wat kun je verwachten van onze security training?

Aangezien wij dagelijks werken met beveiliging en online veiligheid, weten wij precies wat hackers en online criminelen doen om toegang te krijgen tot bepaalde gegevens, software of wachtwoorden. Wij weten niet alleen wat zij doen, we weten ook hoe hackers en cybercriminelen denken. En dat maakt een groot verschil.

Wij leggen uw medewerkers namelijk graag uit waar zij op moeten letten, welke tactieken gebruikt worden en wat de gevolgen kunnen zijn voor de online veiligheid in zijn algeheel. Dus niet alleen voor uw bedrijf, maar ook voor de veiligheid van uw medewerkers zelf. Op die manier wordt het bewustzijn verhoogd, weten uw medewerkers beter waar zij op moeten letten en wat zij moeten doen wanneer zij een probleem vermoeden.

Direct uw security training boeken

Bent u benieuwd en wilt u weten hoe bewust uw medewerkers zich zijn van de online beveiliging? Of wilt u eerst eens samen met ons de mogelijkheden doornemen, zodat we direct een security training op kunnen zetten voor uw medewerkers? We komen graag met u in contact zodat we persoonlijk antwoord kunnen geven op uw vragen en samen de opties door kunnen nemen. Elk bedrijf is anders en daarom is het goed om de vraagstukken rond online veiligheid op maat samen te stellen, zodat dit past bij uw behoefte en budget; ook wanneer het gaat om security training.