Waarom een pentest kopen?

Wanneer u kiest voor een pentest kopen, dan weet u zeker dat de beveiliging van uw IT-omgeving, software of applicatie uitvoerig getest wordt. Hierbij kijken we eerst samen naar de behoefte. Het is lang niet altijd noodzakelijk om de volledige omgeving compleet te testen; in sommige gevallen wilt u slechts een bepaald gedeelte laten controleren, of gaat het bijvoorbeeld alleen om het gedeelte waar ingelogd moet worden.

Een pentest kopen betekent dus lang niet altijd een complete penetratietest die dagen in beslag kan nemen. Al behoort dat natuurlijk wel tot de mogelijkheden, bijvoorbeeld wanneer u aan een bepaalde norm wilt of moet voldoen. Het gaat namelijk niet alleen om de eisen die gesteld worden; wanneer u de beveiliging en veiligheid van uw software of online omgeving kunt bewijzen, dan is een pentest kopen ook de beste optie. Zeker omdat u hiermee grotere klanten binnen kunt halen, of grotere zakenpartners.

Wanneer kies ik voor een pentest kopen?

Er zijn verschillende momenten waarop u kunt kiezen voor het kopen van een pentest. In sommige gevallen gaat het om het testen van een nieuwe applicatie, die eerst veilig bewezen moet worden voordat deze in gebruik genomen kan worden. Of u wilt zeker weten dat uw omgeving aan de huidige eisen voldoet.

U kunt dan niet volstaan met vertrouwen op de software of beveiliging. Hackers en cybercriminelen zijn namelijk elke dag op zoek naar nieuwe manieren om in te breken. Verhoogt u de beveiliging, dan verhogen zij de inspanningen. Zo kunnen zij proberen om toegang te krijgen via uw medewerkers, een lek in de software of via andere aanvallen om uw beveiliging te testen.

Het testen van de beveiliging en veiligheid van software, online omgevingen en applicaties doen wij voor u. U laat ons binnen zodat u andere mensen buiten kunt houden.

Wat gebeurt er na een pentest kopen?

Wanneer u gekozen heeft voor een pentest kopen, gaan we eerst kijken naar wat u precies nodig heeft. Wat moet er getest worden? Gaat het om een klein gedeelte van een digitale omgeving, een complete applicatie of uw complete IT-netwerk? Aan de hand van de behoefte stellen we een plan op, waarna we u voorzien van een offerte. Gaat u hiermee akkoord, dan gaan we daadwerkelijk aan de slag. Gaat u niet akkoord, dan kunnen we samen kijken naar wat wel mogelijk is of bij uw behoefte past.

Er zijn verschillende soorten pentesten die u kunt kopen, maar het idee is altijd hetzelfde; wij kruipen in de huid van de hackers en proberen de code te kraken of te bemachtigen, in te breken in uw software of server. Dit doen we op alle mogelijke manieren. We gaan minstens zo creatief te werk als de cybercriminelen zelf, waardoor we kunnen garanderen dat uw beveiliging écht goed getest wordt.

Na de pentest maken we een rapport voor u op. Daar staat duidelijk in wat er schort aan de beveiliging, waar acuut werk van gemaakt moet worden en welke punten de aandacht verdienen van uw team. Met het rapport kunt u direct aan de slag, samen met uw team. Uiteraard kunnen we u hierbij assisteren.

Bij WebSec krijgt u tijdens het volledige traject de beste begeleiding. Wij zorgen ervoor dat u weet wat er gebeurt, wat er gedaan wordt en wat de resultaten zijn. Zo bieden we niet alleen altijd service op maat, we zorgen er ook voor dat u op de hoogte bent en alle vragen kunt stellen. Daarmee onderscheiden we ons van de concurrentie en maken we het direct duidelijker voor u en uw team.

Wilt u een pentest kopen, maar zien wij dat er betere opties zijn die beter bij uw behoefte of budget passen? Dan zullen we u dat altijd voorstellen. Wij vinden het belangrijk dat u krijgt wat u nodig heeft op het gebied van het testen van de beveiliging; ook wanneer u zelf niet exact weet wat u nodig heeft.

Direct een pentest kopen?

Moet de beveiliging getest worden van een nieuw programma, een betaaloptie, een gedeelte van uw online omgeving met gevoelige informatie of wilt u een pentest kopen om de volledige veiligheid van uw online omgeving te laten testen door professionals? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij werken op een ethische manier en verspreiden of gebruiken de gegevens nooit die we in ons bezit hebben gekregen na een test. Ook zorgen we ervoor dat u altijd in goede handen bent, bijvoorbeeld door het aanraden van een back-up voordat wij beginnen en een duidelijk rapport op maat achteraf.

Bij WebSec zorgen wij ervoor dat uw veiligheid op orde is. Zijn wij eenmaal binnengekomen? Dan vertellen we u graag hoe u alle anderen buiten kunt houden! Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, een offerte op maat of een gesprek met een van onze medewerkers over de opties die bij uw bedrijf passen.