Dutch
English

Pentest / Penetratie Test

Versterk uw digitale beveiliging met onze geavanceerde pentest-service. Ons team van beveiligingsexperts voert diverse pentests uit om zwakke plekken te ontdekken, versterkt uw verdedigingen en biedt de gemoedsrust die uw bedrijf verdient. Blijf hackers een stap voor en bescherm uw succes met de pentest-oplossingen van WebSec.

Nu Aanvragen

Wat is een Pentest?

Pentest, afkorting voor Penetratietest, is een cybersecuritymethode die wordt gebruikt om beveiligingskwetsbaarheden in digitale assets zoals applicaties, netwerken en clouds te identificeren, analyseren en verhelpen. Het helpt bij het beschermen van IT-infrastructuur tegen potentiële cyberbedreigingen door inzicht te bieden in bestaande zwakke plekken en bruikbare strategieën te bieden voor verbeterde beveiliging.

De voordelen van Pentest-services

Verbeter de bedrijfsbeveiliging - Een pentest verbetert uw cybersecurity, beschermt cruciale gegevens en verhoogt het vertrouwen van klanten. Het is een strategische zet om de merkreputatie te verbeteren en cyberbedreigingen af te weren.

Identificeer verborgen kwetsbaarheden - Een pentest biedt een uitgebreide analyse van uw IT-infrastructuur en legt verborgen kwetsbaarheden bloot die geautomatiseerde beveiligingsoplossingen mogelijk over het hoofd zien. Dit stelt uw beveiligingsteam in staat om tijdig actie te ondernemen.

Naleving van voorschriften - Pentesten zorgt voor naleving in brancheregels zoals GDPR, HIPAA of PCI DSS, waardoor het risico op niet-naleving wordt geminimaliseerd en uw toewijding aan robuuste beveiligingspraktijken wordt aangetoond.

Vertrouwen en klantbehoud vergroten - Consistente pentests tonen de toewijding van uw bedrijf aan gegevensbeveiliging. Deze proactieve aanpak bevordert vertrouwen, verhoogt loyaliteit en verbetert klantbehoud, wat duurzame klantrelaties mogelijk maakt.

Waarom kiezen voor een Pentest door WebSec?

Belangrijkste kenmerken
Wat te verwachten
Veelvoorkomende kwetsbaarheden
Key features

Belangrijkste kenmerken

Ontketen het potentieel van onze Pentest-services met een reeks uitzonderlijke functies die zijn ontworpen om uw digitale verdediging te versterken, bedreigingsdetectie te verbeteren en deskundige begeleiding te bieden voor veilige systemen.
Ontdek veelvoorkomende kwetsbaarheden en identificeer onbekende zwakke plekken grondig.
Ontvang op maat gemaakt advies voor elk gevonden probleem om de beveiliging te versterken.
Handmatige tests door beveiligingsexperts zorgen voor een uitgebreide dekking van componenten.
Toegang tot gedetailleerde en bruikbare pentest-rapporten voor geïnformeerde besluitvorming.
Simuleer aanvalsscenario's in de echte wereld om verborgen kwetsbaarheden effectief bloot te leggen.
Doorlopende ondersteuning van cybersecurity-experts voor continue verbetering van de beveiliging.

Hoogste Kwaliteit Pentesting

WebSec is toegewijd aan het handhaven van de normen van het CCV-Pentesting Trustseal, een getuigenis van onze toewijding aan uitmuntendheid in cybersecurity:

CCV Standaard Compliance: Onze penetratietesten voldoen rigoureus aan de strenge eisen van de CCV voor uitgebreide beveiligingsevaluaties.

Norm-Conforme Documentatie: Elke test wordt zorgvuldig gedocumenteerd, volgens de CCV-normen voor transparantie en precisie.

Gegarandeerde Kwaliteitstesten: Klanten zijn verzekerd van het ontvangen van toptier penetratietestdiensten, gevalideerd door onze naleving van CCV-normen.

Expert Team met OSCP Certificering: Elke beveiligingsspecialist in ons team heeft een OSCP-certificering, wat zorgt voor gelaagdheid en expertise in onze testprocessen.

Onze Vulnerability Assessment Types

Ontdek kwetsbaarheden met onze uitgebreide vulnerability assessment / penetratietests. Kies uit Netwerk-, Web-, Applicatie- en Social Engineering-tests. Versterk vandaag nog uw verdediging.

Webapplicatie Pentest

Webapplicatie Pentesting is een systematische beoordeling van webapplicaties om kwetsbaarheden te ontdekken, beveiligingsrisico's te identificeren en de bescherming van gevoelige gegevens tegen potentiële aanvallen te waarborgen.
Over Webapplicatie Pentest

Infrastructuur Pentest

Infrastructuur Pentest omvat het evalueren van de beveiliging van het netwerk, de systemen en de infrastructuur van een organisatie om zwakke punten te identificeren, risico's te beoordelen en de algehele bescherming tegen potentiële bedreigingen en inbreuken te verbeteren.
Over Infrastructuur Pentest

Draadloze Netwerk Pentest

Draadloze Netwerk Pentest is een evaluatie van de beveiliging van draadloze netwerken om kwetsbaarheden te identificeren, risico's te beoordelen en bescherming tegen ongeautoriseerde toegang te verbeteren, waarbij de vertrouwelijkheid en integriteit van gegevensoverdrachten worden gewaarborgd.
Over Draadloze Netwerk Pentest

Mobiele Applicatie Pentest

Mobiele Applicatie Pentest is een proces waarbij de beveiliging van mobiele applicaties wordt geëvalueerd om kwetsbaarheden te ontdekken, risico's te beoordelen en verdediging te versterken, waarbij de bescherming van gebruikersgegevens wordt gewaarborgd en ongeautoriseerde toegang wordt voorkomen.
Over Mobiele Applicatie Pentest

IoT Pentest

IoT/Embedded Device Pentest is een beoordeling van de beveiliging van Internet of Things (IoT) en embedded apparaten om kwetsbaarheden te ontdekken, risico's te beoordelen en verdediging tegen potentiële aanvallen en inbreuken te versterken.
Over IoT Pentest

ICS/SCADA Pentest

ICS/SCADA Pentest is een evaluatie van de beveiliging van Industrial Control Systems (ICS) en Supervisory Control and Data Acquisition (SCADA) systemen om kwetsbaarheden te identificeren, risico's te beoordelen en bescherming tegen cyberdreigingen te verbeteren.
Over ICS/SCADA Pentest

Onze Pentest Benaderingen

black box illustration

Black box pentest

ook wel close box penetratietest genoemd

Nabootsen van een echte cyberaanval. Geen toegang of interne informatie. Meest realistisch.

Black Box-tests zijn echter vaak tijdrovend en hebben meer kans om een kwetsbaarheid over het hoofd te zien.

black box illustration

Grey box pentest

Combinatie van black en white box testing

Beoordelen van de kwetsbaarheid van een organisatie voor interne bedreigingen. Enige interne toegang en interne informatie.

Efficiënter dan black-box en bespaart tijd en geld. Geen echte nadelen voor dit type testen.

black box illustration

White box pentest

ook wel open box penetratietest genoemd

Simuleer een aanval waarbij een aanvaller toegang krijgt tot een bevoorrechte account. Volledige open toegang tot applicaties en systemen.

Meer uitgebreid, minder kans om een kwetsbaarheid over het hoofd te zien en sneller. Er is meer gegevens nodig die vrijgegeven moeten worden aan de tester en het is duurder.

Weet u niet welke aanpak het beste bij u past?

Onze experts zullen u helpen!

Neem Contact Op

Pentesting Methodologie

80%Succespercentage pentest

CyberEdge Group meldt dat ongeveer 80% van de pentests kritieke kwetsbaarheden identificeert, wat het vitale belang van pentesting in cybersecurity aantoont.

10%Toename cybersecurity-uitgaven

Gartner voorspelt een jaarlijkse stijging van 10% in wereldwijde cybersecurity-uitgaven, wat wijst op de toenemende focus op cyberverdediging en veerkracht.

68%Frequentie van cyberaanvallen

Het Ponemon Institute onthult dat 68% van de organisaties vorig jaar te maken had met een cyberaanval, wat de dringende noodzaak van sterke cybersecurity benadrukt.

Pentesting Whitepaper

Ontdek kwetsbaarheden en verbeter uw beveiligingspositie met ons Pentesting whitepaper. Verken deskundige inzichten en strategieën voor effectieve penetratietesting.

Download Whitepaper

Pentest / Penetratie Test FAQ's

decorative image about frequently asked questions
Wat is pentesting?
Een pentest, afkorting voor penetratietest, is een gesimuleerde cyberaanval op een computersysteem, netwerk of webapplicatie om de beveiligingskwetsbaarheden te identificeren en te beoordelen, waardoor de verdedigingsmogelijkheden tegen echte cyberdreigingen worden versterkt.
Wanneer moet een bedrijf een pentest uitvoeren?
Waarom is pentesting een effectieve cyberbeveiligingsstrategie?
Hoe verschilt een pentest van een kwetsbaarheidsscan?
Welke methoden worden vaak gebruikt tijdens een pentest?
Wat zijn de voordelen van een penetratietest voor mijn bedrijf?
Hoe kunnen organisaties een betrouwbare Pentest-organisatie identificeren en welke kwalificaties moeten Pentesters bezitten?

Klaar om met Websec te werken? Nu Aanvragen

Klaar om uw cyberbeveiliging te verbeteren met WebSec? Zet de eerste stap naar versterkte bescherming. Informeer nu en beveilig uw digitale activa met onze vertrouwde expertise.
Personal info