Dutch
English

Red Teaming

Red team diensten simuleren cyberaanvallen om de veiligheidsniveau van een organisatie te beoordelen, kwetsbaarheden te identificeren en de security operations reactie op aanvallen te testen, waardoor de algehele verdedigingsstrategie wordt verbeterd.

Nu Aanvragen

Wat is Red Teaming

Red Teaming is een uitgebreide en vijandige beveiligingsassessment die echte cyber- en fysieke aanvallen op een organisatie simuleert. Door dreigingsactoren te emuleren, biedt het onschatbare inzichten in mogelijke kwetsbaarheden, defensieve sterktes en verbeterpunten.

Het kiezen voor een Red Teaming aanpak gaat verder dan standaard vulnerability assessments. Het draait om het begrijpen en voorbereiden op echte wereldbedreigingen. Organisaties die een Red Team assessment ondergaan, versterken niet alleen hun verdediging, maar tonen ook een toewijding aan ongeëvenaarde beveiligingsnormen.

De voordelen van Red Teaming

Realistische Simulaties van Verborgen Aanvallen
Nabootsen van Advanced Persistent Threats
Onthullen van gaten in bestaande SIEM detectieregels
Verbeteren van de Incident Response Strategie
Zorgen voor Naleving van Regelgeving
Op maat gemaakte Aanvalsscenario's

Waarom kiezen voor Red Teaming van WebSec

Kernfuncties
Wat u mag verwachten
Robuuste verdedigingen
Key features

Kernfuncties

Duik in de kernfuncties van onze Red Teaming-service, ontworpen om uw cyberbeveiligingspositie te verbeteren en u voor te bereiden op evoluerende dreigingen in het digitale landschap.
Realistische Geheime Aanvalssimulaties
Nabootsen van Geavanceerde Aanhoudende Dreigingen
Lacunes in bestaande SIEM-detectieregels blootleggen
Incidentresponsstrategie Verbeteren
Naleving van Regelgeving Verzekeren
Aangepaste Aanvalsscenario's

Soorten Red Teaming-frameworks

Adopteer adaptieve beveiligingsstrategieën met onze Red Teaming-diensten, specifiek afgestemd op de unieke eisen van uw branche of sector.

TIBER-EU

Het TIBER-EU framework, specifiek voor de financiële sector, simuleert geavanceerde cyberaanvallen om de weerbaarheid van financiële entiteiten te testen en verbeteren, gericht op het onthullen van sterktes en zwaktes in hun beveiligingsmechanismen, en draagt bij aan een hoger niveau van cybermaturiteit.

Z-CERT ZORRO

Zorro, gericht op de Nederlandse gezondheidszorg, verbetert de cybersecurity van zorginstellingen door gedetailleerde securitytests. Deze zijn gericht op essentiële beveiligingsmaatregelen en patiëntveiligheid, en verhogen de weerbaarheid tegen cyberaanvallen, terwijl de algemene cybermaturiteit wordt verbeterd.

MITRE ATT&CK

MITRE ATT&CK-gerichte Red Teaming biedt bedrijven geavanceerde aanvalssimulaties met het MITRE ATT&CK Framework, 'Leg Up's' voor kosteneffectiviteit en testcontinuïteit. Deze benadering evalueert en verbetert verdedigingsstrategieën effectief, waardoor een hoger niveau van cyberbeveiliging wordt bereikt.

Veelvoorkomende Red Teaming Onderdelen

We werken samen met u om de meest waarschijnlijke real-world risico's waarmee uw organisatie wordt geconfronteerd te begrijpen en nauwkeurig na te bootsen. Veelvoorkomende aanvallen omvatten:

Ransomware-aanvallen

Ransomware-dreigingen kunnen uw bedrijf ernstig verstoren, de dagelijkse operaties belemmeren en risico's op zowel reputatieschade als potentiële financiële verliezen met zich meebrengen.

Phishing-aanvallen

Phishing is een veelvoorkomende toegangsweg voor aanvallers. Ze misleiden doorgaans personeel en gebruikers om te interageren met schadelijke links, gevoelige gegevens te delen of stappen uit te voeren die uw beveiliging bedreigen.

Supply-Chain aanvallen

Aanvallers richten zich misschien niet direct op uw organisatie, maar kunnen nog steeds gevoelige gegevens bereiken of operaties verstoren via een kwetsbare toeleveringsketen, waardoor een indirecte toegang ontstaat.

Remote Exploits

Medewerkers gebruiken verschillende applicaties en cloudplatformen voor werktoegang. Dergelijke diensten kunnen een directe weg bieden naar een organisatie.

Insider-dreigingen

Dreigingen zijn niet alleen extern; insiders, met toegang tot vertrouwelijke gegevens, kunnen risico's worden als ze worden gedreven door bepaalde motivaties, waardoor uw gegevensbeveiliging in gevaar komt.

Fysieke inbreuken

Gegevensbescherming is niet alleen digitaal; uw fysieke locatie kan kwaadwillende actoren aantrekken die beperkte zones willen betreden en vertrouwelijke gegevens willen bereiken.

Belangrijke Red Teaming-doelgebieden

Onze Red Team-specialisten verzamelen gegevens uit diverse bronnen, gebruiken een reeks tactieken en technieken en verkennen verschillende paden om hun doelen te bereiken. Afhankelijk van de gedefinieerde scope kan onze aanpak een mix van de volgende doelen omvatten:

Technologie

Uw digitale voetafdruk strekt zich vaak verder uit dan verwacht. Elk apparaat, website, app en server kan een ingangspunt zijn voor indringers. Ons team verdiept zich in het begrijpen en onderzoeken van uw digitale middelen, met als doel potentiële kwetsbaarheden te benutten.

Mensen

Hoewel medewerkers een sterke verdedigingslinie kunnen zijn, kunnen ze ook een kwetsbaarheid worden. Door methoden zoals sociale engineering en open-source intelligence (OSINT) te gebruiken, kunnen onze experts inloggegevens extraheren, een netwerkaanwezigheid vestigen en strategisch voortgaan naar hun doelen.

Fysieke beveiliging

Bekwaam in fysieke Red Team-engagementen, kunnen onze specialisten, met goedkeuring, strategieën ontwikkelen om toegang tot gebouwen te krijgen. Eenmaal binnen, streven ze ernaar gevoelige zones te bereiken of beveiligde gegevens te verkrijgen zonder gedetecteerd te worden.

Processen en controles

Na het doorbreken van het netwerk van uw organisatie, streven onze consultants ernaar zwakke beveiligingsprotocollen en -controles te identificeren en te benutten, hun infiltratie te intensiveren en voort te schrijden naar hun primaire doel.

Red Teaming in Numbers

96%Hoge slagingspercentage

Rapid7's rapport "Under the Hoodie" uit 2020 toonde aan dat in 96% van de red teaming assessments ten minste één van de bevindingen tot een datalek kon leiden.

53%Significante Kwetsbaarheden

Een rapport van het Ponemon Institute benadrukte dat 53% van de bedrijven kritische bevindingen in hun systemen ontdekte die voorheen onopgemerkt waren gebleven, dankzij red teaming.

$4,5 miljardToename in vraag

Een rapport van MarketsandMarkets schatte dat de wereldwijde markt voor penetratietests, inclusief red team-oefeningen, zou groeien van $1,7 miljard in 2020 tot $4,5 miljard in 2025.

Red Teaming FAQ's

decorative image about frequently asked questions
Wat houdt Red Teaming in cybersecurity in?
Red Teaming is een uitgebreide cyberbeveiligingsevaluatiestrategie die een realistische cyberaanvalsimulatie gebruikt om de paraatheid en responsmogelijkheden van een organisatie tegen potentiële beveiligingsinbreuken nauwkeurig te beoordelen. Deze aanpak is erop gericht verborgen kwetsbaarheden te ontrafelen door de tactieken, technieken en procedures van potentiële tegenstanders na te bootsen zonder vroegtijdig ontdekt te worden door bestaande veiligheidsmaatregelen als EDR/XDR's, waardoor een realistische evaluatie van uw beveiligingspositie wordt geboden.
Wanneer is het optimale moment om een Red Team-assessment te starten?
Waarom is kiezen voor Red Teaming een productieve keuze voor het versterken van de beveiliging?
Hoe onderscheidt een Red Teaming-oefening zich van een standaard pentest?
Wat zijn de leveringen aan het einde van een Red Team-operatie?

Klaar om met Websec te werken? Nu Aanvragen

Klaar om uw cyberbeveiliging te verbeteren met WebSec? Zet de eerste stap naar versterkte bescherming. Informeer nu en beveilig uw digitale activa met onze vertrouwde expertise.
Personal info