AttackForge vs PlexTrac Vergelijking: Verschillen, Overeenkomsten en Alternatieven
AttackForge en PlexTrac zijn beheer- en rapportageplatforms voor penetratietests. Deze pentest-tools bieden een gecentraliseerd dashboard om beveiligingstests binnen kleine en grote organisaties te vergemakkelijken. Ondanks dat ze hetzelfde doel hebben, zijn er toch verschillen tussen AttackForge en PlexTrac die de keuze voor de ene of de andere kunnen beïnvloeden. In dit artikel vergelijken we de verschillen, overeenkomsten en kenmerken van AttackForge en PlexTrac.
Aan het einde kunt u een weloverwogen beslissing nemen over welk platform de beste waarde biedt voor de behoeften van uw team. Laten we meteen beginnen.
Wat is AttackForge?
AttackForge is een budgetvriendelijk pentestbeheer- en rapportageplatform waarmee u pentest-workflows kunt beheren. Het biedt kernservices die de productiviteit, samenwerking en zichtbaarheid verbeteren zonder de bank te breken. Dit omvat het beheren van verschillende fasen van uw penetratietest, zoals:
- Het aanvragen, beoordelen en goedkeuren van een pentest.
- Het verzamelen van de benodigde toegangseisen.
- Het registreren van beveiligingskwetsbaarheden en pentest-bevindingen.
- Het volgen van tests aan de hand van methodologieën en testcases.
- Geautomatiseerde rapportage voor verschillende belanghebbenden.
- Het genereren van geautomatiseerde rapporten via zelfgebouwde sjablonen voor rapportage.
- Het integreren van pentest-bevindingen in systemen van derden.
- Gestroomlijnde workflows voor herstel en hertesten.
Hoewel sommige functies van AttackForge overeenkomen met wat andere pentest-beheerplatforms zoals PlexTrac bieden, blijft AttackForge om vele redenen een industriestandaard.
Sterke punten van AttackForge
- Kostenbesparend: AttackForge’s Pro-plan van $50/maand is een goede deal voor een individu, terwijl $150/maand ook kosteneffectief is voor een startup of klein team. Middelgrote adviesbureaus en grote MSSP's moeten respectievelijk $300 en $800 per maand uitgeven, maar dit is nog steeds een relatief goede prijs. Ondernemingen kunnen ook het Enterprise-product aanschaffen, dat een aangepaste prijs heeft op basis van hun behoeften.
- Consistentie: De pentest-processen en de taal van kwetsbaarheden van AttackForge zijn consistent.
- Eenvoudig hertesten: AttackForge vereenvoudigt het proces van het aanvragen en uitvoeren van een hertest, wat u kostbare tijd bespaart.
- Geschikt voor kleine tot grote bedrijven: AttackForge is gebouwd voor bedrijven die jaarlijks tussen de 10 en 10.000 penetratietests uitvoeren.
- Documentatie: AttackForge heeft uitgebreide en gedetailleerde documentatie met een actieve en open GitHub voor bijdragers.
- Test Suites: AttackForge wordt geleverd met Test Suites van industriestandaard methodologieën zoals OWASP, MITRE, NIST, OSSTMM, enz.
Zwakke punten van AttackForge
- Geen AI-functies: AttackForge heeft nog geen gebruik gemaakt van AI, wat wat handmatig werk van de gebruikers zou kunnen wegnemen.
- Beperkte integratie: Importen van een handvol beveiligingstools worden ondersteund, maar een bredere dekking zou gunstig zijn.
- Meertalige barrière: AttackForge ondersteunt standaard geen meertalige rapportage.
Wat is PlexTrac?
PlexTrac is een platform voor penetratietests en beheer van kwetsbaarheidsgegevens dat helpt met offensieve beveiligingsrapportage, workflowautomatisering en herstelprioritering.
Net als andere pentest-beheerplatforms zoals AttackForge, helpt PlexTrac u ook bij het beheren van verschillende fasen van uw test.
Het AI-aangedreven platform biedt een gecentraliseerd centrum dat functies combineert zoals:
- Gestandaardiseerde Runbooks die vooraf geladen, samengestelde inhoud, testplannen en geïntegreerde procedures van MITRE en Atomic Red Team bevatten.
- Integraties met apps zoals Jira om ervoor te zorgen dat de bestaande projectbeheerprocessen van uw bedrijf worden voortgezet.
- Analytics Module die uw beveiligingshouding visualiseert, kritieke problemen toont die moeten worden aangepakt en helpt u beter te communiceren met niet-technische belanghebbenden.
- Bulkacties zoals het plakken van getroffen assets om snel een lijst met assets direct in de bevinding te uploaden, bulkstatus bewerken, verwijderen of asset bevindingen toewijzen.
- CSV-import om CSV-bevindingen in uw PlexTrac-rapport te importeren met een CSV-parser.
- Prioritering om uw middeleninzet te verbeteren naar de meest kritieke gebieden.
Hoewel u sommige van deze functies in andere pentest-beheerplatforms kunt vinden, heeft PlexTrac enkele sterke punten die het een stap boven de meeste anderen maken.
Sterke punten van PlexTrac
- Geavanceerde editor: die waarden nauwkeurig in het rapport kan parseren en teksten kan verfijnen, waardoor rapporten meer gepolijst worden.
- Granulaire rapportagecontrole: biedt aangepaste sjablonen om on-demand rapporten te genereren.
- Plex AI: PlexTrac’s AI-aangedreven assistent is geweldig voor het contextualiseren van inhoud, het genereren van uitvoerende samenvattingen binnen het portaal, herstelstappen, het analyseren van grote datasets en het genereren van kwetsbaarheidsbeschrijvingen, wat veel handmatig werk wegneemt. Deze virtuele rapportauteur zou de rapportagetijd van pentests met 70% verkorten, wat enorme tijdsbesparingen oplevert gedurende de hele cyclus.
- Projectmanagement powerhouse: helpt u projecten en middelen te beheren met functies zoals kalenders, toewijzingstracking en een assessments-module om vragenlijsten te maken voor pre-engagement scoping.
- Red Teaming vs Blue Teaming: PlexTrac ondersteunt zowel red teaming als blue teaming procedures.
- Bredere dekking van imports: ondersteunt een grotere verscheidenheid aan beveiligingstools imports.
- Realtime samenwerking: functies maken het een ideaal hulpmiddel voor geografisch verspreide teams.
Zwakke punten van PlexTrac
- Prijzig: PlexTrac’s Essential-pakket begint bij een flinke $8000 per jaar, wat het moeilijk maakt voor kleinere teams.
- Meertalige barrière: Momenteel ondersteunt PlexTrac standaard geen meertalige rapportage. Het vereist aparte sjablonen voor elke taal. Gelukkig is AI-aangedreven vertaling in de maak.
- Geen directe testsuites/testcases: PlexTrac heeft geen directe testsuites/testcases, hoewel testplannen beschikbaar zijn.
Wat zijn de kernfunctionaliteiten van een penetratietestplatform?
Er zijn tegenwoordig veel pentest-platforms beschikbaar voor penetratietesters—AttackForge en PlexTrac zijn er slechts twee van. Elk platform biedt onderscheidende functies en functionaliteiten.
Voor de meeste pentesters komt de voorkeur neer op het gereedschap dat ze bijzonder effectief of intuïtief vinden voor hun behoeften. Net zoals een goed passende handschoen perfect aanvoelt, voelt een pentest-tool die aansluit bij uw workflow en stijl onmisbaar aan voor u en uw team.
Echter, het veld van penetratietesten evolueert voortdurend. Nieuwe kwetsbaarheden worden regelmatig ontdekt, wat betekent dat u open moet staan voor het verkennen van nieuwe methodologieën en tools. Bovendien vereist de complexiteit van moderne systemen en applicaties een platform met veel functies om alle aspecten van uw pentests effectief te beheren.
Hieronder bespreken we de belangrijkste functionaliteiten die een penetratietest-beheerplatform van waarde moet hebben.
Rapportage
Het is één ding om beveiligingslekken te vinden, maar een uitgebreid en grondig rapport hebben is iets heel anders.
Volgens CoreSecurity’s Penetration Testing Report is rapportage de meest gewilde functie in betaalde penetratietestsoftware. Dit is logisch, aangezien veel pentesters en organisaties pentests gebruiken voor naleving. Consistente rapporten zijn niet alleen intern nuttig, maar voldoen ook aan de behoeften van regelgevende auditors.
Daarom, wanneer u een penetratietestplatform kiest, let dan op een platform waarmee u professionele rapporten kunt maken met bevindingen, aanbevelingen en herstelplannen.
Kwetsbaarheidsbibliotheek/-beheer
Een groot aantal organisaties gebruikt pentest-beheerplatforms ter ondersteuning van hun kwetsbaarheidsbeheerprogramma's. Als dat voor u geldt, dan spreekt het voor zich dat dit ook een kernfunctie is om op te letten. Dat wil zeggen, de tool moet de ontdekking, prioritering en hersteltracking van kwetsbaarheden ontdekt tijdens pentests vereenvoudigen.
Bovendien biedt het hebben van een kwetsbaarheidsbeheerfunctionaliteit een enkele bron van waarheid voor alle geïdentificeerde kwetsbaarheden en stelt het u in staat een uitgebreide risicoanalyse te maken op basis van deze kwetsbaarheden.
Door deze functie aan te bieden, wordt een goed pentest-beheerplatform het centrum voor het identificeren van beveiligingsproblemen en het beheren van het proces om deze te verhelpen gedurende de hele pentest-levenscyclus.
Projectmanagement
U wilt altijd een pentest-platform met betrouwbare projectmanagementfunctionaliteit. Hiermee kan uw team pentests georganiseerd en efficiënt uitvoeren. Wat projectmanagement hier inhoudt, is een tool die het volgende kan doen:
- Afbakening: de grenzen en scope van de pentest definiëren, zoals de intensiteit van de test (black box, white box, grey box) en de systemen, applicaties of gegevens die getest moeten worden.
- Planning: deadlines plannen en toewijzen voor verschillende fasen van de pentest om aan de vastgestelde tijdlijnen te voldoen.
- Middelen toewijzen: optimalisatie van het gebruik van middelen door pentesters specifieke taken toe te wijzen op basis van hun expertise en werklast.
- Taaktracking: voortgang volgen om mogelijke vertragingen te identificeren en afhankelijkheden te beheren.
Uiteindelijk heeft u een tool nodig die uitgebreide toegang biedt tot informatie over het hele pentestproces.
Samenwerking
Het is ook belangrijk om een tool te hebben die veilige communicatiekanalen biedt tussen pentesters en belanghebbenden. Dit omvat commentaarfunctionaliteit, versiebeheer, taaktoewijzing en -tracking, enz.
Omdat pentesten vaak een gezamenlijke inspanning zijn, hebt u een tool nodig die dat proces kan faciliteren en de transparantie kan verbeteren.
Integraties van derden
Een andere kernfunctionaliteit van een penetratietestplatform is de mogelijkheid om verbinding te maken met en te communiceren met andere beveiligingstools. Dit maakt uw workflow gestroomlijnd en geautomatiseerd. Integraties kunnen plaatsvinden tussen het pentest-platform en bug bounty-platforms, SIEM-systemen, externe kwetsbaarheidsscanners en ontwikkeltools zoals code-repositories.
Uiteindelijk vermindert een tool die dit kan doen de handmatige werklast, zoals gegevensinvoer, en biedt het betere zichtbaarheid.
Compatibiliteit
De meeste penetratietestsoftware is compatibel met Linux OS. Sommige daarvan zijn vooraf geïnstalleerd op het OS. Pentest-tools moeten echter ook kwetsbaarheden kunnen vinden op andere apparaten zoals die met macOS, Windows OS en Android-smartphones. Dit maakt het belangrijk om pentest-software te vinden die compatibel is met meerdere apparaten.
Andere functies zoals snelle reactietijd en levertijd, evenals compliance management functies zoals meertalige rapportage, kunnen ook van onschatbare waarde zijn.
Vergelijking AttackForge vs PlexTrac
Vergelijkingstabel
Kenmerk | AttackForge | PlexTrac |
---|---|---|
Rapportage-aanpassing | AttackForge biedt robuuste rapportagemotoren (ReportGen) voor het maken van zeer aanpasbare sjablonen. | PlexTrac biedt granulaire controle met aanpasbare sjablonen voor gedetailleerde rapportage. |
Testsuites/Testcases | Vooraf geladen met testsuites van OWASP, MITRE, OSSTMM en NIST, zorgt AttackForge voor uitgebreide testdekking. | PlexTrac biedt geen directe testsuites of testcases, maar bevat gedetailleerde testplannen voor gestructureerde beoordelingen. |
Gebruikerservaring | AttackForge heeft een professionele en gedetailleerde gebruikersinterface (UI) voor een verbeterde gebruikerservaring. | PlexTrac’s minimalistische thema lijkt mogelijk niet professioneel voor sommige gebruikers, wat de gebruikerservaring kan beïnvloeden. |
AI | AI-ondersteuning is niet beschikbaar in AttackForge. | PlexTrac bevat AI-ondersteuning met PlexAI, beschikbaar zonder extra kosten voor Premium-gebruikers. Essential en Core-gebruikers kunnen deze functie toevoegen of een gratis proefperiode krijgen. |
Integratie Secure Code Training | AttackForge integreert Secure Code Training met SecDim, wat veilige codering bevordert. | Integratie van Secure Code Training is niet beschikbaar in PlexTrac. |
Samenwerking | AttackForge biedt cross-collaboratieve functies, waardoor klanten en engineers in realtime kunnen samenwerken. | PlexTrac ondersteunt ook realtime samenwerking in teams voor effectief projectbeheer. |
Prijzen | De prijzen van AttackForge beginnen bij $50/maand, met onbeperkte projecten en toegang voor klanten. | De prijzen van PlexTrac beginnen bij $8000/jaar, wat geschikt is voor grotere budgetten. |
Red Teaming vs Blue Teaming | AttackForge ondersteunt aangepaste purple-team playbooks met uitgebreide aangepaste velden en toegangscontrole. | PlexTrac ondersteunt zowel red teaming als blue teaming procedures voor grondige beveiligingsbeoordelingen. |
Doelgroep | AttackForge is ideaal voor individuen, kleine tot middelgrote teams en grote ondernemingen. | PlexTrac is beter geschikt voor middelgrote tot grote ondernemingen vanwege de geavanceerde functies en prijzen. |
Projectmanagement | AttackForge biedt geavanceerde projectmanagementtools, waaronder kalenders, toewijzingstracking, aangepaste kwetsbaarheidsformulieren en projectafbakening. | PlexTrac biedt geavanceerde projectmanagementtools zoals kalenders, toewijzingstracking en gedetailleerde vragenlijsten. |
Klantenservice | AttackForge biedt uitgebreide GitHub-documentatie en sterke klantenondersteuning, inclusief premium ondersteuning voor ondernemingen. | PlexTrac biedt robuuste klantenservice met aanpasbare rapporten om aan de behoeften van gebruikers te voldoen. |
Meertalige ondersteuning | AttackForge ondersteunt standaard geen meertalige rapportage. | PlexTrac biedt standaard geen meertalige rapportage. |
Integraties | AttackForge ondersteunt importen van meer dan een dozijn beveiligingstools, wat de flexibiliteit vergroot. | PlexTrac ondersteunt importen van meer dan 25 beveiligingstools, wat meer integratieopties biedt. |
APIs | AttackForge biedt meer dan 100 toegewijde (self-service) RESTful API's en gebeurtenisgestuurde API's voor uitgebreide functionaliteit. | De API van PlexTrac is beschikbaar voor ontwikkelaars om te integreren met de gegevens en functionaliteiten op basis van specifieke vereisten. |
Aangepaste velden | AttackForge ondersteunt verschillende typen aangepaste velden (Invoer, Selectie, Tabel, Rijke Tekst, Gebruiker(s), enz.) met veldniveau-toegangscontrole en aangepaste secties. | PlexTrac staat aangepaste velden toe voor verschillende gegevenssoorten, afhankelijk van het specifieke plan. |
Aanvalsketens | AttackForge stelt gebruikers in staat aanvalsketens te bouwen om de uitvoering van TTP's en exploitatieprocedures te demonstreren. | PlexTrac biedt beperkte aanvalspadcapaciteiten in vergelijking met AttackForge. |
Assetbeheer | AttackForge bevat een speciaal module voor uitgebreid assetbeheer, waarbij de gehele levenscyclus van assets wordt gedekt. | PlexTrac biedt assetbeheerfunctionaliteiten binnen de Clients-module, waardoor efficiënt assettracking en -beheer mogelijk is. |
Uw Kampioen Kiezen: AttackForge vs PlexTrac
Nu wordt het pas echt interessant. De keuze tussen AttackForge en PlexTrac hangt af van uw behoeften.
Voor startups biedt AttackForge onverslaanbare prijzen, wat het een budgetvriendelijke kampioen maakt voor kostenbewuste startups. Het biedt ook goede functies en functionaliteiten voor die prijs.
Voor middelgrote tot grote bedrijven hebben beide tools potentieel. Overweeg AttackForge’s hogere niveaus die zijn afgestemd op ondernemingen en vergelijk deze met de functies van PlexTrac.
Voor automatisering blinkt PlexTrac uit in het automatiseren van rapportgeneratie en het samenvatten van bevindingen via AI, wat AttackForge nog niet biedt. Echter, AttackForge biedt meer flexibiliteit voor programmatische integraties door een robuuste set self-service API's met gedetailleerde toegangscontrole te bieden. Hiermee kunt u specifieke permissies per eindpunt/gebeurtenis toewijzen, wat de beveiliging waarborgt en automatisering via serviceaccounts mogelijk maakt.
Voor ontwikkelaars biedt AttackForge's actieve aanwezigheid op GitHub met open-source code en uitgebreide API's een voorsprong voor ontwikkelaars.
Veelgestelde Vragen over AttackForge vs PlexTrac
Welke is beter, AttackForge of PlexTrac?
De keuze tussen AttackForge en PlexTrac hangt af van individuele en teamvoorkeuren en -behoeften. AttackForge blinkt uit in betaalbaarheid en kernfunctionaliteiten met uitstekende klantenondersteuning, waardoor het een geweldige keuze is voor verschillende teamgroottes en projecten. PlexTrac's kracht ligt in functies zoals AI-rapportage en robuust projectbeheer, ideaal voor grotere, collaboratieve inspanningen, maar tegen een hogere prijs.
Wat zijn andere alternatieven naast AttackForge en PlexTrac?
Er zijn verschillende andere penetratietestbeheerplatforms die alternatieven zijn voor AttackForge en PlexTrac. Enkele zijn Dradis, Sysreport, Ghostwriter, Kroll Cyber Risk, Security Reporter en Cyver Core.
Hoeveel kost AttackForge?
AttackForge heeft verschillende prijsklassen op basis van de grootte van uw team. Plannen beginnen bij $50/maand en gaan tot $800/maand voor grote adviesbureaus en MKB. Grote ondernemingen, overheid en Managed Security Services Providers (MSSP's) moeten contact opnemen met het verkoopteam voor een volledig uitgeruste product met aangepaste prijzen.
Hoeveel kost PlexTrac?
PlexTrac’s laagste niveau, Essential, begint bij $8,000/jaar.
Conclusie
Zowel AttackForge als PlexTrac zijn waardevolle tools, maar er is geen duidelijke winnaar. Het komt allemaal neer op uw specifieke vereisten en budget. Bij WebSec gebruiken we AttackForge intern al vier jaar, en het blinkt uit in termen van betaalbaarheid, vertrouwdheid en kernfunctionaliteiten.
PlexTrac biedt ook enkele geavanceerde functies en een samenwerkingsgerichte omgeving, hoewel het tegen een hogere prijs komt. Helaas rechtvaardigen deze extra functies nog steeds niet het prijsverschil met AttackForge. Echter, als u een groot team hebt dat gelijktijdig aan een project werkt, kan PlexTrac een waardevolle overweging zijn.