Waarom Red Teaming het verschil maakt voor uw onderneming

Binnen uw bedrijf heeft u protocollen opgesteld om problemen met de beveiliging te voorkomen, op te sporen en op te lossen. Er zijn tal van mogelijkheden, zoals antivirusprogramma's, malwarebeveiliging, een compleet crisisteam en ga zo maar door. Het blijkt echter vaak dat dit niet genoeg is. Tijdens een echte aanval op uw digitale omgeving, moet er namelijk snel gehandeld kunnen worden om grotere problemen te voorkomen.

Uw Blue Team kan alleen leren wat er gedaan moet worden door ingezet te worden bij een echte aanval. Het is natuurlijk niet verstandig om te wachten tot u te maken krijgt met hackers die de aanval inzetten. Het inzetten van Red Teaming is veel slimmer; de georganiseerde aanval zet uw Blue Team op scherp, zonder dat er risico's zijn voor uw websites, applicaties en software.

Red Teaming van WebSec zorgt ervoor dat de beveiliging van de complete online omgeving getest wordt. Niet alleen de beveiligingssoftware, maar ook de responses van uw Blue Team en de kennis die in uw bedrijf aanwezig is.

We brengen alles in kaart tijdens de Red Teaming. Op die manier weet u exact wat al goed werkt en waar extra aandacht nodig is. Op die manier vermijdt u onnodige uitgaven voor software dat al prima werkt bijvoorbeeld.

Wat kunt u verwachten van Red Teaming?

Ons team bestaat uit creatieve experts. De kennis en ervaring van onze experts cumuleert in een gerichte aanval op uw online omgeving. Daarbij wordt gebruik gemaakt van tal van aanvalsmanieren, zoals aanvallen vanaf het internet, penetratietesten, social engineering en tal van andere opties die een goede oplossing lijken op dat moment voor onze hackers.

Aan uw Blue Team en online beveiliging de taak om onze ethische hackers te stoppen. Ook wanneer dit niet lukt, is er niets aan de hand. Onze hackers laten geen schade achter en aan de hand van een uitvoerig rapport, kunt u precies herleiden wat succesvol was tijdens de aanval en waar u extra aandacht moet besteden aan uw online beveiliging of responsteam.

Voor welke bedrijven is Red Teaming geschikt?

Misschien heeft u het idee dat uw onderneming te klein is voor Red Teaming. Dat is een misverstand dat veel voorkomt. Ook wanneer u een kleiner bedrijf heeft, bent u kwetsbaar. Sterker nog, hackers weten dat de beveiliging in uw bedrijf waarschijnlijk minder aandacht heeft dan bij de grotere ondernemingen. Ook wanneer de hackers niet uit zijn op uw gevoelige informatie, bent u een geschikt doelwit. Op die manier kunnen hackers namelijk vanuit uw digitale omgeving aanvallen doen op andere netwerken, waarbij de broodkruimels terugleiden naar uw bedrijf.

Daarom raden we Red Teaming aan voor alle bedrijven die een digitale (werk)omgeving hebben. De Red Teaming kosten wegen namelijk altijd op tegen de baten. Wat gebeurt er wanneer uw online omgeving gekraakt wordt en er vervolgens grootschalige schade aangebracht wordt, voor uw bedrijf, uw klanten of bedrijven wereldwijd vanuit uw netwerk?

Bij WebSec bieden we altijd oplossingen op maat aan. Ook wanneer u een kleinere onderneming heeft (of juist een zeer groot bedrijf met meerdere online omgevingen), stellen we graag een plan op maat samen na het intakegesprek. Neem contact met ons op voor meer informatie over de beveiligingsdiensten die we aanbieden voor uw netwerk, digitale omgeving en softwaretoepassingen.

Red and green team