Wacht, zijn trainingen beveiligingsbewustzijn nou echt nodig?

U kunt veel tijd en aandacht besteden aan de veiligheid van uw bedrijf. Bijvoorbeeld door versleutelingen te gebruiken, beschermen op te zetten tegen aanvallen en alle apparaten te voorzien van de juiste beveiligingssoftware om problemen te voorkomen. Dat zet al flink zoden aan de dijk, maar het is niet het hele verhaal.

In veel bedrijven zijn de medewerkers namelijk zwakke schakels wanneer het aankomt op de beveiliging en veiligheid. Op het moment dat uw medewerkers niet goed opletten met wat zij doen, openen en delen, is het namelijk een enorm risico met betrekking tot de veiligheid van uw website, server of gevoelige gegevens.

Dat kan nog veel groter aanpakken, bijvoorbeeld wanneer een crimineel bij uw wachtwoorden kan komen, uw adresbestand of uw financiële middelen. Dat is waarom de trainingen beveiligingsbewustzijn wel degelijk noodzakelijk zijn in uiteenlopende bedrijven.

Besef goed; op het moment dat een crimineel niet rechtstreeks bij u in kan breken, zal deze het proberen met een omweg. Wanneer uw medewerkers weinig besef hebben van online veiligheid, zijn zij de open deur die de criminelen nodig hebben om binnen te komen.

Wat zijn de risico's eigenlijk?

Beveiligingsrisico's zijn altijd wel ergens te vinden. Wanneer uw medewerkers regelmatig in moeten loggen in de software of de server, dan bestaat het risico dat het verkeerd gaat. Dat geldt ook voor de systemen waarop geen enkele inlog nodig is en dat wordt vaak vergeten. Wanneer een medewerker op de wifi ingelogd is en een phishing mail opent of valt voor de trucs van een crimineel niet op tijd doorziet, dan kan de hacker redelijk eenvoudig inbreken op uw netwerk.

Vanaf dat punt is het hek van de dam en kan een ervaren hacker binnen korte tijd enorme schade aanrichten. Dat is precies waarom het goed is om dit te voorkomen. Achteraf genezen kost vaak veel tijd en de schade is niet altijd omkeerbaar.

De risico's liggen niet alleen in phishing, al wordt dit wel vaak genoemd. Het downloaden van onbetrouwbare software, het gebruiken van persoonlijke wachtwoorden voor de bedrijfsomgeving en het verliezen van telefoons zijn ook risicofactoren die makkelijk binnen de bedreigingen kunnen vallen.

Hoe is het gesteld met het beveiligingsbewustzijn binnen uw bedrijf?

U traint uw medewerkers om hun functies het beste uit te kunnen laten voeren. Extra trainingen, opleidingen, de mogelijkheid om cursussen te volgen; de kans is groot dat u het overweegt of al geïmplementeerd heeft binnen uw bedrijf. Op die manier presteren uw medewerkers beter en voelen ze zich meer gewaardeerd.

Heeft u trainingen beveiligingsbewustzijn ook overwogen? Grote kans van niet, want dit wordt vaak gemist. Toch is het niet meer dan logisch. Het bewustzijn rond online beveiliging en veiligheid is namelijk niet aangeboren. Het is de laatste jaren daarnaast ook nog eens in toenemende mate belangrijker geworden. Criminelen en hackers zitten niet stil. Zij worden constant tegengewerkt (door software en bedrijven als ons bedrijf). Het gevolg is dat zij aanpassingen doen in de strategie en tactiek om nieuwe manieren te vinden en te proberen om alsnog bij uw gegevens te komen of de broncode te pakken te krijgen.

Ook bij werknemers die zich goed bewustzijn van de risico's, zien we daardoor regelmatig fouten. Online bewustzijn van beveiliging is een dynamisch iets, zeker wanneer criminelen dagelijks bezig zijn met nieuwe manieren te bedenken om in te kunnen breken.

Voordat we onze trainingen beveiligingsbewustzijn aanraden, kunnen we samen met u een plan opstellen om te kijken hoe de huidige situatie binnen uw bedrijf is. Wij sturen uw medewerkers dan een phishing mail. In de mail plaatsen we een link, die leidt naar een website in ons beheer. Wij monitoren hoeveel informatie uw medewerkers aan ons verstrekken, zodat we vervolgens een rapport op kunnen maken.

Uiteraard gebruiken we de gegevens niet die uw medewerkers aan ons verstrekken. Wij zorgen er ook voor dat de informatie nooit in de verkeerde handen valt. Wij doen dit uitsluitend om te kijken hoe de huidige situatie in uw bedrijf is met betrekking tot het bewustzijn rond de online beveiliging. Aan de hand van de gegevens en rapporten kunnen we vervolgens trainingen beveiligingsbewustzijn op maat opstellen voor uw bedrijf.

Wat kan ik verwachten van de trainingen beveiligingsbewustzijn?

Tijdens de trainingen beveiligingsbewustzijn leggen we uw medewerkers uit wat de risico's zijn van beveiligingslekken, problemen met phishing en hackers die zich toegang proberen te verschaffen tot uw netwerk. De trainingen beveiligingsbewustzijn zijn niet alleen gericht op uw bedrijf; ook voor uw medewerkers zelf zijn de trainingen bijzonder geschikt. Na het volgen van onze trainingen beveiligingsbewustzijn kunnen uw medewerkers zich namelijk ook thuis beter weren tegen hackers en criminelen. Diefstal van identiteit of verlies van financiële middelen door het klikken op een verkeerde link zijn dan uit den boze, waardoor uw medewerkers thuis én op uw bedrijf vele malen veiliger zijn.

Direct uw trainingen beveiligingsbewustzijn boeken?

Wilt u het bewustzijn rond de online beveiliging in uw bedrijf verbeteren, om uw bedrijfsveiligheid en de veiligheid van uw medewerkers te verbeteren? Schakel ons dan vandaag nog in. Met onze trainingen beveiligingsbewustzijn weet u zeker dat dit correct geregeld kan worden.

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op zodat we samen de mogelijkheden door kunnen nemen die het beste bij uw bedrijf passen.