Waarom is Security Awareness zo belangrijk?

U heeft de netwerken en systemen binnen uw bedrijf goed beveiligd. U wilt namelijk geen datalekken hebben. Heeft u daarbij ook aandacht besteed aan de computers en telefoons van uw medewerkers? Waarschijnlijk niet, want dat risico wordt vaak te klein ingeschat.

Logt uw medewerker regelmatig in met persoonlijke apparaten op uw netwerk (bijvoorbeeld de wifi of een digitale werkomgeving), dan is dit een mogelijk point of entry voor een hacker. Wanneer uw medewerkers niet goed letten op de beveiliging en mogelijke phishing en andere tactieken van hackers, dan vormen hun apparaten de zwakke schakels in het netwerk. En dat betekent risico voor u.

Er zijn verschillende manieren om hiermee om te gaan. De beste oplossing is uw medewerkers te voorzien van de kennis die zij nodig hebben om hun eigen apparaten veilig te houden. Die kennis kunnen zij uiteraard ook op de werkvloer gebruiken, waardoor de online beveiliging van uw bedrijf aanzienlijk verbeterd wordt.

Wat kan ik verwachten van Security Awareness?

Wij bieden Security Awareness aan als een soort cursus of lezing. Het gaat vooral om het informeren op een plezierige manier. Uit ervaring weten we dat de mensen dan het meeste onthouden van de informatie en dat is in uw voordeel. Onze enthousiaste experts vertellen over de mogelijke risico's die uw medewerkers elke dag lopen, wat de gevolgen kunnen zijn voor uw onderneming en hun eigen accounts en persoonlijke informatie. Ook wordt duidelijk uitgelegd wat uw medewerkers kunnen doen om zichzelf beter te beschermen.

Daarnaast geven we een kijkje in de wereld van de hacker. Waarom hacken deze mensen? Waar zijn zij op uit en hoe selecteren zij hun slachtoffers? Ook gaan we in op de technische en praktische kant van IT-beveiliging, zodat uw medewerkers ook daadwerkelijk weten waar zij mee aan de slag kunnen om de risico's te verkleinen.

Altijd Security Awareness op maat

Bij grote bedrijven kan de behoefte aan Security Awareness anders zijn dan bij kleine of middelgrootte bedrijven. Niet alleen het aantal medewerkers is hierbij belangrijk, maar ook de opleidingsgraad van uw personeel en de aard van uw bedrijf. Daarom gaan we altijd eerst met u in gesprek, om zo samen een plan op maat samen te stellen. De persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat we uw medewerkers altijd Security Awareness aan kunnen bieden die past bij de behoefte en de omstandigheden. Op die manier is de informatie tegelijkertijd relevant voor alle aanwezigen.

Wat leren uw medewerkers tijdens de Security Awareness?

Uw medewerkers leren risico's herkennen en weten na de Security Awareness wat zij moeten doen wanneer er een datalek is. Ook zijn zij in staat om gevaren te herkennen en adequaat op te treden wanneer er mogelijke problemen ontstaan zijn binnen het netwerk. Wij zorgen ervoor dat dit op een leuke en gezellige manier gedaan wordt, zodat het een aantrekkelijke en interessante cursus is.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, de prijzen of de manier waarop wij informatie geven over Security Awareness? Neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op, zodat we u persoonlijk verder kunnen helpen.