Dutch
English

Cloudbeveiliging

Toegewijd aan het beschermen van data, applicaties en infrastructuur binnen cloud computing platforms. Onmisbaar voor bedrijven die overstappen naar of opereren in online omgevingen, om optimale databescherming te waarborgen.

Nu Aanvragen

Wat is Cloudbeveiliging?

Een Cloud Security Audit is een uitgebreide beoordeling van data, applicaties en infrastructuur binnen cloud platforms zoals AWS, Azure en Google Cloud. Het identificeert kwetsbaarheden en zorgt voor robuuste beveiliging terwijl bedrijven hun digitale operaties in de cloud opschalen.

In het tijdperk van cloud computing is een Cloud Security Audit cruciaal. Het stelt bedrijven in staat om het potentieel van de cloud te benutten terwijl de integriteit, vertrouwelijkheid en beschikbaarheid van data gewaarborgd blijft. Door te kiezen voor een audit, versterken organisaties hun cloudbeveiliging en vergroten ze het vertrouwen van gebruikers.

De voordelen van een Cloud Security Audit door WebSec

Cloud Security diensten helpen gevoelige data te beschermen tegen inbreuken en lekken, en zorgen ervoor dat vertrouwelijke bedrijfsinformatie alleen in handen van geautoriseerd personeel blijft.
Door zich te houden aan cloudbeveiligingspraktijken, zorgen organisaties dat ze met internationale normen op een lijn liggen, waardoor vertrouwen bij partners wordt behouden en juridische valkuilen worden vermeden.
De aanpasbaarheid van cloudbeveiliging ondersteunt bedrijfsgroei, door consistente bescherming te bieden over uitbreidende digitale terreinen zonder gehele systemen te herzien.
Proactieve dreigingsdetectie minimaliseert potentiële serviceonderbrekingen, wat zorgt voor een betrouwbare bedrijfsomgeving en een consistente gebruikerservaring.

Waarom kiezen voor Cloud Security diensten door WebSec

Belangrijkste kenmerken
Ondersteunde Cloudproviders
Controlelijst
Key features

Belangrijkste kenmerken

Bij WebSec bieden onze Cloud Security diensten geavanceerde functies op maat voor het digitale landschap van vandaag. Benut de kracht van proactieve bescherming voor uw cloudactiva.
Beheersing van meerdere clouds
Zorg voor beleidsperfectie
Zorg voor cryptografische configuratie
Suggesties voor herstel
Geavanceerde auditrapporten
Ervaren en gecertificeerde experts

Stappen voor Cloud Security Audit

Navigeren door cloudbeveiliging is cruciaal in ons digitale tijdperk. Een Cloud Security Audit evalueert systematisch kwetsbaarheden en naleving om robuuste bescherming te garanderen. Hier zijn zes fundamentele stappen.

1
Definitie van reikwijdte

Identificeer en definieer de te auditen activa, systemen en data. Dit omvat cloudinfrastructuur, applicaties, datacenters en gerelateerde bronnen.

2
Risicobeoordeling

Identificeer potentiële kwetsbaarheden en bedreigingen. Evalueer de risico's die ze vormen. Prioriteer op basis van potentiële impact en waarschijnlijkheid om middelen efficiënt toe te wijzen.

3
Beoordeling van configuraties en toegangscontrole

Onderzoek configuraties voor App Services, Opslagaccounts, KeyVaults en Databases, om beveiliging te garanderen. Beoordeel machtigingen, handhaaf het principe van 'minste bevoegdheid' en bescherm tegen onbedoelde blootstelling.

4
Beoordeling van databescherming

Zorg ervoor dat data versleuteld is in rust en tijdens transport. Controleer de data locatie, naleving van lokale regelgeving, en herziening van data-back-up en herstelprocessen.

5
Evaluatie bij incidenten

Begrijp de incidentresponsplannen van de cloudprovider en uw eigen plannen. Zorg ervoor dat er gedefinieerde procedures, communicatieplannen en geschikte tools zijn.

6
Rapportage en aanbevelingen

Vat de bevindingen van de audit samen. Prioriteer aanbevelingen op basis van risico. Bied duidelijke richtlijnen voor het aanpakken van beveiligingsgaten en het verbeteren van de algehele cloudbeveiligingshouding.

70%Inbreuken op Cloudbeveiliging

Volgens het "Sophos State of Cloud Security 2020"-rapport heeft 70% van de organisaties het afgelopen jaar een beveiligingsincident in de public-cloud meegemaakt.

80%Fouten in Cloudconfiguratie

Op basis van een rapport van DivvyCloud waren configuratiefouten de belangrijkste oorzaak van problemen met cloudbeveiliging. In 2019 leidden verkeerd geconfigureerde cloudinstellingen tot de blootstelling van meer dan 33 miljard records.

230+ milGrote Blootstelling van Data

In een rapport uit 2020 merkte McAfee op dat configuratiefouten van cloudservices door gebruikersfouten gemiddeld leidden tot 230 miljoen verkeerd geconfigureerde cloudinstanties elke dag!

Cloudbeveiliging FAQ's

decorative image about frequently asked questions
Wat is een Cloud Security Audit?
Een Cloud Security Audit is een uitgebreide evaluatie van uw cloudinfrastructuur, configuraties en beleid om ervoor te zorgen dat deze voldoen aan de hoogste standaard. Het doel is om kwetsbaarheden, verkeerde configuraties en potentiële risico's in de cloudomgeving te identificeren. Het doel is om inzichten te bieden in uw beveiligingsaanpak en aanbevelingen voor actie te delen om bescherming te verbeteren.
Hoe verschilt een Cloud Security Audit van een Pentest?
Wat krijgt u bij een Cloud Security Audit?
Welke cloudproviders worden ondersteund?
Waarom is een Cloud Security Audit effectief?

Klaar om met Websec te werken? Nu Aanvragen

Klaar om uw cyberbeveiliging te verbeteren met WebSec? Zet de eerste stap naar versterkte bescherming. Informeer nu en beveilig uw digitale activa met onze vertrouwde expertise.
Personal info