Dutch
English

CoronaCheck Pentest

Een essentiële, compliance-gedreven penetratietest ontworpen om het COVID QR-code uitgiftesysteem te beveiligen. Specifiek vereist door het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid, zorgt deze test voor publieke veiligheid in gelegenheden tijdens pandemische tijden.

Nu Aanvragen

Wat is een CoronaCheck Pentest?

De CoronaCheck Pentest staat als een cruciale cybersecurity poortwachter voor Covid Labs. Het verkrijgen van de mogelijkheid om QR-codes uit te geven hangt af van het slagen voor deze grondige beoordeling, vereist door de gezondheidsautoriteiten.

Deze gespecialiseerde test zorgt niet alleen voor technische copmliance, maar symboliseert ook de toewijding aan publieke veiligheid. Door het mechanisme voor het uitgeven van QR-codes te versterken, wordt vertrouwen en geloof in de volksgezondheidsmaatregelen ingeboezemd.

De voordelen van CoronaCheck Pentest diensten door WebSec

Garandeert goedkeuring door het Ministerie van Volksgezondheid, geen extra kosten bij weigeringen. WebSec zal gratis revisies verzorgen totdat alles is goedgekeurd en naar tevredenheid.
Door te voldoen aan de normen van de gezondheidszorgsector, kunnen bedrijven zonder onderbrekingen opereren, waardoor een consistente dienstverlening wordt gewaarborgd.
Uitgebreide tests garanderen de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de gegevensstromen en functionaliteiten van de app, waardoor het risico op desinformatie wordt geminimaliseerd.
Het vroegtijdig identificeren van kwetsbaarheden betekent dat inbreuken kunnen worden voorkomen voordat ze zich voordoen, waardoor de reputatie van de app en het vertrouwen van de gebruiker worden versterkt.

Waarom kiezen voor CoronaCheck Pentest door WebSec

Belangrijkste kenmerken
Wat te verwachten
Robuuste verdedigingen
Key features

Belangrijkste kenmerken

Bij WebSec zijn onze CoronaCheck Pentest diensten aangepast om te voldoen aan de strikte richtlijnen van het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid. Benut de kracht van de deskundige analyse van WebSec voor een veilig en soepel onboardingproces van de CoronaCheck App.
Afgestemd op de richtlijnen van het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid
Naleving van strenge normen
Uitgebreide vervulling van vereisten
Diepgaande details over kwetsbaarheden
Toegewijde nazorgondersteuning

Hoogste Kwaliteit Pentesting

WebSec is toegewijd aan het handhaven van de normen van het CCV-Pentesting Trustseal, een getuigenis van onze toewijding aan uitmuntendheid in cybersecurity:

CCV Standaard Compliance: Onze penetratietesten voldoen rigoureus aan de strenge eisen van de CCV voor uitgebreide beveiligingsevaluaties.

Norm-Conforme Documentatie: Elke test wordt zorgvuldig gedocumenteerd, volgens de CCV-normen voor transparantie en precisie.

Gegarandeerde Kwaliteitstesten: Klanten zijn verzekerd van het ontvangen van toptier penetratietestdiensten, gevalideerd door onze naleving van CCV-normen.

Expert Team met OSCP Certificering: Elke beveiligingsspecialist in ons team heeft een OSCP-certificering, wat zorgt voor gelaagdheid en expertise in onze testprocessen.

Pentest opties

Interne CoronaCheck Pentest

Vanuit uw netwerk duikt onze interne pentest in de CoronaCheck-App. We richten ons op server-side kwetsbaarheden, waarbij data en processen worden beschermd tegen interne dreigingen.

Door van binnenuit te kijken, duiden onze experts kwetsbaarheden die kunnen worden uitgebuit door insiders, wat zorgt dat gezondheidsdata ongeschonden en consistent veilig blijft.

Meer over interne pentesting door WebSec

Evalueert kwetsbaarheden vanuit het perspectief van een interne aanvaller

Vaak duurder vanwege de vereiste van een stabiel intern beveiligingsteam

Vergemakkelijkt consistente beveiligingsonderhoud door regelmatige beoordelingen

Potentieel uitgebreider aangezien het rekening houdt met dreigingen van zowel interne als externe bronnen

Externe CoronaCheck Pentest

Onze externe pentest benadert de CoronaCheck-App vanuit een openbaar perspectief. We testen interacties met externe systemen, verdedigend tegen brede internetdreigingen.

Elk extern onderdeel wordt methodisch getest, waarbij de app wordt beschermd tegen potentiële inbreuken, veilige gegevensuitwisseling wordt gewaarborgd en gebruikersinformatie bij alle contactpunten wordt beschermd.

Meer over externe pentesting door WebSec

Evalueert kwetsbaarheden vanuit het perspectief van een externe aanvaller

Kan budgetvriendelijker zijn omdat het outsourcing toelaat en niet continu een team vereist

Typisch periodiek uitgevoerd met de juiste planning

Over het algemeen minder uitgebreid omdat het voornamelijk focust op externe dreigingen

Pentesting Benaderingen

black box illustration

Black box pentest

ook bekend als closed box penetratietesten

  • Bootst een ware cyberaanval na. Meest realistisch.
  • Geen toegang of interne informatie.
  • Tijdrovend en meer kans om een kwetsbaarheid te missen.
black box illustration

Grey box pentest

Combinatie van black en white

  • Beoordeelt de kwetsbaarheid van een organisatie voor insider dreigingen. Enige interne toegang en interne informatie.
  • Efficiënter dan black-box en bespaart tijd en geld. Geen echte nadelen voor dit type testen.
black box illustration

White box pentest

ook bekend als open box penetratietesten

  • Simuleert een aanval waarbij een aanvaller toegang krijgt tot een bevoorrecht account. Volledige open toegang tot applicaties en systemen
  • Uitgebreider, minder kans om een kwetsbaarheid te missen en sneller. Meer gegevens moeten aan de tester worden vrijgegeven en duurder

Niet zeker welke aanpak het beste voor u is?

Onze experts zullen u helpen!

Neem Contact Op

Aanpak CoronaCheck Pentest

De methodologie voor onze CoronaCheck Pentest houdt strikt de richtlijnen aan zoals uiteengezet in het PTES Standaard Framework. Hieronder volgt een stapsgewijze uiteenzetting van onze uitgebreide pentesting aanpak

1
Informatievergaring

Het verkrijgen van essentiële data en inzichten die de strategie voor de volgende fasen zullen informeren.

2
Dreigingsmodellering

Potentiële dreigingen identificeren en scenario's ontwikkelen om de kwetsbaarheden te testen.

3
Kwetsbaarheidsanalyse

Het systeem nauwkeurig onderzoeken om kwetsbaarheden te vinden die mogelijk kunnen worden uitgebuit.

4
Exploitatie

Actief uitbuiten van gevonden kwetsbaarheden om de mogelijke schade en risico's te beoordelen.

5
Rapportage

Het creëren van een bondig rapport met een tijdlijn die acties, geïdentificeerde kwetsbaarheden en voorgestelde tegenmaatregelen detailleert.

6
Hertesten

Het uitvoeren van vervolgtests om te verzekeren dat alle kwetsbaarheden adequaat zijn aangepakt.

+485%Toename in Ransomware-aanvallen

Een rapport van Bitdefender merkte een toename van 485% op in ransomware-aanvallen gericht op de gezondheidszorgsector in 2020 vergeleken met 2019.

$7.13MGemiddelde kosten per datalek

De kosten geassocieerd met datalekken in de gezondheidszorg zijn aanzienlijk. Volgens een rapport van IBM Security waren de gemiddelde kosten van een datalek in de gezondheidszorgindustrie $7.13 miljoen in 2020, het hoogste van alle onderzochte industrieën.

90%Kwetsbaarheden bij thuiswerken

Volgens een rapport van Tanium voelde 90% van de IT-leiders dat ze meer vatbaar waren voor inbreuken met de toename van thuiswerken, en 98% meldde beveiligingsuitdagingen te ondervinden in maart 2020.

CoronaCheck Pentest FAQ's

decorative image about frequently asked questions
Wat omvat beveiligingsbewustzijnstraining in cybersecurity?
Beveiligingsbewustzijnstraining in het domein van cybersecurity duidt op een gestructureerde aanpak ontworpen om het bewustzijn van werknemers te verhogen met betrekking tot het spectrum van cyberdreigingen, met name phishing. De training omvat phishing simulaties, interactieve sessies en continue feedback, werknemers in staat stellend om potentiële dreigingen te herkennen en te ontwijken, daarmee de cyberveerkracht van de organisatie versterkend.
Wanneer is het ideale moment om beveiligingsbewustzijnstraining voor werknemers te starten?
Waarom zouden organisaties beveiligingsbewustzijnstraining moeten prioriteren?
Wat zijn de leerpunten in beveiligingsbewustzijnstraining?
Hoe functioneert de phishing simulatiemodule in beveiligingsbewustzijnstraining?

Klaar om met Websec te werken? Nu Aanvragen

Klaar om uw cyberbeveiliging te verbeteren met WebSec? Zet de eerste stap naar versterkte bescherming. Informeer nu en beveilig uw digitale activa met onze vertrouwde expertise.
Personal info