Dutch
English

ICS Pentest

Gespecialiseerde penetratietests voor industriële controlesystemen, cruciaal voor operationele veiligheid en efficiëntie. Deze dienst zorgt voor de bescherming van systemen die kritieke processen beheren.

Nu Aanvragen

Wat is een ICS Pentest?

Een ICS Pentest, op maat gemaakt voor industriële controlesystemen, richt zich op unieke beveiligingsbehoeften van sectoren zoals energie en productie. Deze beoordelingen gaan in tegen cyberfysieke bedreigingen, zorgen ervoor dat systemen veilig blijven tegen aanvallen met tastbare, reële gevolgen. Industriële controlesystemen zijn de digitale levensader van vele sectoren. Een ICS Pentest gaat niet alleen over cybersecurity; het gaat over operationele stabiliteit en openbare veiligheid. Bescherm uw systemen, beveilig tastbare activa en zorg voor ononderbroken operaties met uitgebreide tests.

Wat zijn de voordelen van een ICS Pentest

ICS/SCADA pentesting detecteert en elimineert beveiligingskwetsbaarheden.
Verbetert de weerbaarheid van industriële controlesystemen tegen cyberaanvallen.
Zorgt voor naleving van wettelijke en industriële beveiligingsnormen.
Minimaliseert operationele stilstand en voorkomt financiële verliezen door beveiligingsincidenten.

Waarom kiezen voor ICS Pentest door Websec?

Wat we beoordelen
Ondersteunde Frameworks
Veelvoorkomende Kwetsbaarheden
Key features

Wat we beoordelen

We voeren ICS/SCADA-beoordelingen ter plaatse uit, met expertise in het onderzoeken van productiesystemen en testomgevingen. Onze analyse is aangepast aan uw specificaties en omvat deze gebieden van een ICS/SCADA-systeem:
Robuuste bescherming voor alle ICS/SCADA-hardwarecomponenten waarborgen.
Uitgebreide RTU/PLC/IED-firmware kwetsbaarheidsbeoordelingen.
Node-serviceonderzoeken om communicatie-endpoints te versterken.
Gerichte applicatiebeveiliging om cyberinbraken te weren.
Toonaangevende encryptiepraktijken en systeembrede testprotocollen.

Hoogste Kwaliteit Pentesting

WebSec is toegewijd aan het handhaven van de normen van het CCV-Pentesting Trustseal, een getuigenis van onze toewijding aan uitmuntendheid in cybersecurity:

CCV Standaard Compliance: Onze penetratietesten voldoen rigoureus aan de strenge eisen van de CCV voor uitgebreide beveiligingsevaluaties.

Norm-Conforme Documentatie: Elke test wordt zorgvuldig gedocumenteerd, volgens de CCV-normen voor transparantie en precisie.

Gegarandeerde Kwaliteitstesten: Klanten zijn verzekerd van het ontvangen van toptier penetratietestdiensten, gevalideerd door onze naleving van CCV-normen.

Expert Team met OSCP Certificering: Elke beveiligingsspecialist in ons team heeft een OSCP-certificering, wat zorgt voor gelaagdheid en expertise in onze testprocessen.

Typen ICS Pentesting

Interne ICS Pentest

Vanuit een intern standpunt bekijken we de cruciale componenten van uw ICS/SCADA-systemen, waaronder servers, PLC's en HMI-schermen, en bevorderen we een ongeëvenaarde interne veiligheid. Onze diepgaande analyse, uitgevoerd binnen uw gecontroleerde omgeving, streeft ernaar om elke verborgen kwetsbaarheid bloot te leggen. De missie is om de kern van uw systeem te versterken tegen mogelijke interne inbreuken, en zorgt voor een versterkte verdedigingslinie van binnenuit.
Over interne ICS pentesting door WebSec:

Identificeert kwetsbaarheden die kunnen worden uitgebuit door insiders, zoals werknemers of aannemers met legitieme toegang tot de systemen.

Over het algemeen duurder omdat het een gespecialiseerd intern team vereist om de tests uit te voeren en de specifieke configuraties van de ICS/SCADA-systemen te begrijpen.

Maakt continue beoordeling van de beveiligingspositie mogelijk, rekening houdend met de potentiële risico's die interne belanghebbenden en systeemupdates met zich meebrengen.

Meer uitgebreid omdat het een holistische benadering van beveiliging neemt, rekening houdend met zowel externe als interne vectoren om geavanceerde aanvallen te simuleren, inclusief die welke interne kennis of toegang kunnen gebruiken.

Externe ICS Pentest

Vanuit het perspectief van een buitenstaander beoordelen we de robuustheid van uw ICS/SCADA-systeem tegen externe inbraken. Elk publiekelijk toegankelijk aspect, van firewallconfiguraties tot blootgestelde servers, ondergaat rigoureuze tests. Onze gerichte inspanning is om een onwrikbare barrière tegen externe cyberdreigingen in het uitgestrekte digitale landschap te bouwen. Het doel blijft om elk potentieel toegangspunt te beveiligen, waardoor uw systeem een vesting tegen externe agressies wordt.
Meer over externe ICS pentesting door WebSec:

Identificeert kwetsbaarheden die kunnen worden uitgebuit door externe tegenstanders, mogelijk via internet of andere externe netwerken.

Kan een economischer optie zijn omdat het kan worden afgehandeld door externe leveranciers zonder de noodzaak van een gespecialiseerd intern team.

Wordt periodiek uitgevoerd om de beveiligingspositie vanuit een extern standpunt te beoordelen, waarbij het perimeter wordt beveiligd.

Kan minder uitgebreid zijn omdat het voornamelijk gericht is op het beschermen van het systeem tegen externe bedreigingen, rekening houdend met de openbaar beschikbare informatie om aanvallen te simuleren.

Typen ICS Pentesting

black box illustration

Black Box Pentest

aka gesloten doos penetratietest

- Simuleert een echte cyberaanval. Meest realistisch. - Geen toegang of interne informatie. - Tijdrovend en meer kans om een kwetsbaarheid te missen.
black box illustration

Grey Box Pentest

Combinatie van zwarte en witte doos testing

- Beoordeelt de kwetsbaarheid van een organisatie voor interne dreigingen. Enige interne toegang en interne informatie. - Efficiënter dan black-box en bespaart tijd en geld. Geen echte nadelen voor dit type testen.
black box illustration

White Box Pentest

aka open doos penetratietest

- Simuleert een aanval waarbij een aanvaller toegang krijgt tot een bevoorrecht account. Volledige open toegang tot applicaties en systemen. - Meer uitgebreid, minder kans om een kwetsbaarheid te missen en sneller. Meer gegevens moeten worden vrijgegeven aan de tester en duurder.

Niet zeker welke aanpak het beste voor u is?

Onze experts zullen u helpen!

Neem Contact Op

Pentestingproces voor industriële controlesystemen

1

Informatie verzamelen

We beginnen met het zorgvuldig samenstellen van essentiële gegevens over uw ICS-omgeving, waarbij we ons richten op systeemconfiguraties, netwerkcommunicatie en essentiële operationele componenten om het podium te zetten voor de volgende fasen van penetratietesten.

2

Dreigingsmodellering

In deze fase construeren we gedetailleerde dreigingsmodellen om potentiële aanvalsvectoren te anticiperen, met als doel een verdedigingsstrategie te ontwerpen die kritische infrastructurele elementen beschermt tegen diverse cyberbedreigingen in de industriële sfeer.

3

Kwetsbaarheidsanalyse

Met behulp van hoogwaardige tools voeren we een grondige kwetsbaarheidsanalyse uit van uw ICS-opstelling, waarbij we potentiële beveiligingszwakke punten en uitbuitbare gebieden identificeren en categoriseren, waardoor een duidelijk beeld van het bestaande beveiligingslandschap wordt geschetst.

4

Exploitatie

Hier voeren we real-world aanvalssimulaties uit binnen een gecontroleerde omgeving, waarbij de geïdentificeerde kwetsbaarheden worden benut om de mogelijke schade en ongeautoriseerde toegangsroutes te begrijpen, en zo de veerkracht van uw ICS tegen cyberbedreigingen te beoordelen.

5

Post-exploitatie

Na de exploitatiefase richten we ons op het dichten van de gecompromitteerde routes en het versterken van beveiligingsmaatregelen, met als doel een versterkte beveiligingsstatus te herstellen, gericht op het voorkomen van toekomstige inbraken in uw ICS-omgeving.

6

Rapportage

We sluiten het proces af met een uitgebreid rapport waarin de ontdekte kwetsbaarheden worden belicht, samen met deskundig advies en praktische richtlijnen om de beveiligingspositie van uw ICS-omgeving te verbeteren voor langdurige veerkracht.

$2 MUurkosten IT-Stilstand

Volgens Industry Analysts Inc. bedragen de gemiddelde kosten van IT-stilstand door cyberincidenten in de industrie ongeveer $2 miljoen per uur, wat het belang van ICS-pentesting benadrukt.

+120%Toename van ICS-Doelwitten

Het Industrial Security Institute meldt een toename van 120% in cyberaanvallen op ICS-omgevingen per jaar, wat het belang van grondige penetratietests onderstreept.

+200%Toename in ICS-Incidenten

Onderzoek van Control Systems Security toont een toename van 200% in beveiligingsincidenten bij ICS in de laatste twee jaar, wat de noodzaak van geavanceerde pentestoplossingen benadrukt.

ICS Pentest FAQ's

decorative image about frequently asked questions
Wat is een ICS Pentest?
Een ICS Pentest is een grondig onderzoek van industriële controlesystemen (ICS), inclusief SCADA-elementen, om kwetsbaarheden te lokaliseren en deze cruciale systemen te beveiligen tegen mogelijke cyberbedreigingen. ICS en SCADA-systemen zijn integraal voor operaties in verschillende industrieën, en onze pentestservices streven ernaar om ze te beschermen tegen eventuele beveiligingsinbreuken.
Waarom is het essentieel om een ICS Pentest uit te voeren?
Welke benaderingen worden toegepast tijdens een ICS Pentest?
Hoe garandeert u de veiligheid van de operationele omgeving tijdens de ICS Pentest?
Welke inzichten kan men verwachten van het ICS Pentest-rapport?
Wat onderscheidt onze ICS Pentesting-diensten?

Klaar om met Websec te werken? Nu Aanvragen

Klaar om uw cyberbeveiliging te verbeteren met WebSec? Zet de eerste stap naar versterkte bescherming. Informeer nu en beveilig uw digitale activa met onze vertrouwde expertise.
Personal info