Dutch
English

Infrastructuur Pentest (Infra VAPT)

Gedetailleerd onderzoek en testen van IT-infrastructuren, onthult potentiële bedreigingen of kwetsbaarheden. Essentieel voor het behoud van de beveiliging en integriteit van IT-systemen en netwerken.

Nu Aanvragen

Wat is een Infrastructuur Pentest?

Een Infrastructuur Pentest biedt een holistisch beeld van de digitale basis van een organisatie, door het onderzoeken van onderling verbonden systemen op kwetsbaarheden. Door gesimuleerde geavanceerde cyberaanvallen, biedt het inzichten in veerkracht, om soepele en veilige operaties te waarborgen.

Met een Infrastructuur Pentest krijgen bedrijven gemoedsrust, wetende dat hun digitale ruggengraat veilig is. Elk knooppunt, elke verbinding wordt gecontroleerd, en biedt een routekaart voor verbeterde beveiliging. Het is meer dan alleen een test; het is een toewijding aan digitale uitmuntendheid en vertrouwen.

De voordelen van Infrastructuur Pentesting-diensten

Het evalueren van elk aspect van de digitale infrastructuur biedt een panoramisch zicht op potentiële risico's, om ervoor te zorgen dat geen kwetsbaarheden over het hoofd worden gezien.
Het aanpakken van kwetsbaarheden voordat ze worden uitgebuit, kan kostbare herstelwerkzaamheden en mogelijke juridische complicaties na een inbreuk voorkomen.
Een goed geteste infrastructuur ondersteunt bedrijfsoperaties, vermindert downtime en zorgt voor consistente dienstverlening.
Periodieke pentests zorgen ervoor dat infrastructuur veerkrachtig blijft tegen opkomende cyberdreigingen, en waarborgen een langdurig veilige omgeving.

Waarom kiezen voor Infrastructuur Pentest door Websec?

Wat we beoordelen
Ondersteunde Frameworks
Veelvoorkomende Kwetsbaarheden
Key features

Wat we beoordelen

Onze infrastructuurbeoordeling wordt aangepast aan uw behoeften, of u nu een heel netwerk of een specifiek deel wilt evalueren. Hier zijn de gebieden die we doorgaans onderzoeken tijdens onze testsessies:

Netwerkarchitectuur en apparaten (routers, switches, firewalls, etc.)
Ontbrekende beveiligingspatches
Build reviews
Besturingssystemen van actieve systemen
Software geïnstalleerd op actieve systemen
Domeinen en Active Directory

Hoogste Kwaliteit Pentesting

WebSec is toegewijd aan het handhaven van de normen van het CCV-Pentesting Trustseal, een getuigenis van onze toewijding aan uitmuntendheid in cybersecurity:

CCV Standaard Compliance: Onze penetratietesten voldoen rigoureus aan de strenge eisen van de CCV voor uitgebreide beveiligingsevaluaties.

Norm-Conforme Documentatie: Elke test wordt zorgvuldig gedocumenteerd, volgens de CCV-normen voor transparantie en precisie.

Gegarandeerde Kwaliteitstesten: Klanten zijn verzekerd van het ontvangen van toptier penetratietestdiensten, gevalideerd door onze naleving van CCV-normen.

Expert Team met OSCP Certificering: Elke beveiligingsspecialist in ons team heeft een OSCP-certificering, wat zorgt voor gelaagdheid en expertise in onze testprocessen.

Aanpak Infrastructuur Pentesting

Interne Infrastructuur Pentest

Vanuit een intern standpunt onderzoeken we uw vitale infrastructuurcomponenten: servers, databases en communicatiepaden, om interne beveiliging te waarborgen.

Onze beoordeling, uitgevoerd vanuit het netwerk, streeft ernaar geen enkele steen onomgekeerd te laten. We geven prioriteit aan het beveiligen van het hart van uw organisatie tegen interne kwetsbaarheden.

Over interne infrastructuurpentesting door WebSec:

Evalueert kwetsbaarheden vanuit het perspectief van een interne aanvaller

Vaak duurder vanwege de vereiste van een stabiel intern beveiligingsteam

Vergemakkelijkt consistente beveiligingsonderhoud door regelmatige beoordelingen

Potentieel uitgebreider omdat het rekening houdt met bedreigingen van zowel interne als externe bronnen

Externe Infrastructuur Pentest

Kijkend van buiten naar binnen, evalueert onze externe pentest de veerkracht van uw infrastructuur. Elk blootgesteld onderdeel, van firewalls tot servers, wordt nauwkeurig getest.

Het doel is duidelijk: uw organisatie beschermen tegen bedreigingen in de uitgestrekte digitale wereld, en ervoor zorgen dat elke toegangspoort dicht blijft en elke kwetsbaarheid wordt gedicht.

Over externe infrastructuurpentesting door WebSec:

Evalueert kwetsbaarheden vanuit het perspectief van een externe aanvaller

Kan budgetvriendelijker zijn omdat het outsourcing toestaat en niet continu een team vereist

Typisch periodiek uitgevoerd met de juiste planning

Over het algemeen minder uitgebreid omdat het voornamelijk focust op externe bedreigingen

Typen Infrastructuur Pentests

black box illustration

Black box pentest

ook bekend als closed box penetratietesten

  • Bootst een ware cyberaanval na. Meest realistisch.
  • Geen toegang of interne informatie.
  • Tijdrovend en meer kans om een kwetsbaarheid te missen.
black box illustration

Grey box pentest

Combinatie van black en whitebox

  • Beoordeelt de kwetsbaarheid van een organisatie voor insider dreigingen. Enige interne toegang en interne informatie.
  • Efficiënter dan black-box en bespaart tijd en geld. Geen echte nadelen voor dit type testen.
black box illustration

White box pentest

ook bekend als closed box penetratietesten

  • Simuleert een aanval waarbij een aanvaller toegang krijgt tot een bevoorrecht account. Volledige open toegang tot applicaties en systemen
  • Uitgebreider, minder kans om een kwetsbaarheid te missen en sneller. Meer gegevens moeten aan de tester worden vrijgegeven en duurder

Niet zeker welke aanpak het beste voor u is?

Onze experts zullen u helpen!

Neem Contact Op

Infrastructuur Pentesting Proces

1

Informatie verzamelen

We beginnen met het zorgvuldig verzamelen van cruciale gegevens over de details van uw infrastructuur, het onderzoeken van netwerkconfiguraties en software-implementaties, en leggen een solide basis voor de komende penetratietest.

2

Dreigingsmodellering

Tijdens deze fase ontwikkelen we complexe dreigingsmodellen, identificeren mogelijke aanvalsvectoren en potentiële tegenstanders. Het doel is om de verdediging strategisch te versterken, vitale infrastructuurelementen te beschermen tegen cyberaanvallen.

3

Kwetsbaarheidsanalyse

Met behulp van geavanceerde tools voeren we een diepgaande kwetsbaarheidsbeoordeling van uw infrastructuur uit, identificeren zwakke punten en gebieden die vatbaar zijn voor exploitatie, en creëren een duidelijk beeld van potentiële beveiligingsgaten in uw systeem.

4

Exploitatie

Op dit punt simuleren we aanvalsscenario's in een beveiligde omgeving, onderzoeken geïdentificeerde kwetsbaarheden om de omvang van mogelijke schade en ongeautoriseerde toegang in uw infrastructuur te begrijpen.

5

Post-exploitatie

Na de exploitatie richten we ons op het beveiligen van de blootgestelde onderdelen, analyseren de toegankelijke gegevens en werken aan het herstellen van de systeemstabiliteit, en zorgen voor een versterkte verdediging tegen toekomstige aanvallen.

6

Rapportage

Tot slot bieden we een uitgebreid rapport met de gedetecteerde kwetsbaarheden, gekoppeld aan strategisch advies en actiegerichte stappen om het beveiligingskader van uw infrastructuur op de lange termijn te verbeteren.

71%Kwetsbaarheidspercentage Infrastructuur

Volgens een rapport van Positive Technologies uit 2020 heeft meer dan 71% van de bedrijven ten minste één kwetsbaarheid op hun netwerk, wat het cruciale belang van infrastructurele penetratietests benadrukt voor het waarborgen van bedrijfsbeveiliging.

800kKwetsbaarheden bij MKB

Een rapport van ZDNet citeerde dat meer dan 800.000 Windows-computers over de hele wereld nog steeds kwetsbaar waren voor BlueKeep, een kritieke bug in de Windows Remote Desktop Services voor uitvoering van externe code, vanaf 2019.

+33%Kwetsbare IoT-apparaten

In 2020 merkte Symantec op dat IoT-apparaten een toename van 33% in kwetsbaarheden ervoeren vergeleken met het voorgaande jaar, wat wijst op een kritieke behoefte aan penetratietests om netwerkomgevingen die deze apparaten huisvesten te beveiligen.

Infrastructuur Pentest (Infra VAPT) FAQ's

decorative image about frequently asked questions
Wat is het primaire doel van een Infrastructuur Pentest?
Het primaire doel van een Infrastructuur Pentest is om proactief kwetsbaarheden binnen de IT-infrastructuur van een organisatie te identificeren en te mitigeren om potentiële cyberaanvallen te voorkomen. Hierdoor blijft de infrastructuur robuust, veilig en in staat om zowel huidige als toekomstige cyberdreigingen af te weren.
Hoe draagt een Infrastructuur Pentest bij aan regelgevende naleving?
Welke industrieën hebben het meest baat bij regelmatige Infrastructuur Pentests?
Hoe wordt een Infrastructuur Pentest aangepast voor grote ondernemingen versus kleine bedrijven?
Welke innovatieve technologieën vormen de toekomst van Infrastructuur Pentesting?
Wat zijn de veelvoorkomende uitdagingen tijdens een Infrastructuur Pentest en hoe worden deze aangepakt?

Klaar om met Websec te werken? Nu Aanvragen

Klaar om uw cyberbeveiliging te verbeteren met WebSec? Zet de eerste stap naar versterkte bescherming. Informeer nu en beveilig uw digitale activa met onze vertrouwde expertise.
Personal info