Dutch
English

IoT Pentest

Op maat gemaakte tests voor Internet of Things-apparaten, identificeren van potentiële risico's en zorgen voor optimale beveiliging in onze steeds meer verbonden wereld.

Nu Aanvragen

Wat is een IoT Pentest?

Een IoT Pentest, of Embedded Devices Pentest, duikt in de beveiliging van onderling verbonden slimme apparaten. Het evalueert hun beveiligingsprofielen, identificeert kwetsbaarheden en biedt mitigerende strategieën, zodat bedrijven veilig blijven in een steeds groter wordend IoT-universum.

Het IoT-landschap is uitgestrekt en daarmee komen enorme kwetsbaarheden. Door te investeren in een IoT Pentest, kunnen organisaties de kracht van slimme apparaten benutten zonder zichzelf bloot te stellen aan risico's. Omarm de toekomst veilig en optimaliseer je IoT-implementatie met vertrouwen.

De voordelen van IoT Pentesting

Ingebouwde apparaten komen met hun eigen set aan complexiteiten. Aangezien elk apparaat uniek is, passen we onze testmethoden daarop aan. Onze ervaren specialisten voeren zorgvuldig uitgebreide beveiligingsbeoordelingen uit van het gehele IoT-framework. Dit onderzoek kan zich verdiepen in gebieden zoals:

In een onderling verbonden wereld zorgt pentesting ervoor dat elk apparaat veilig werkt, waardoor inbreuken die hele netwerken kunnen besmetten, worden voorkomen.
Zorgt ervoor dat gegevens die tussen apparaten stromen echt en onbesmet blijven, wat vertrouwen in IoT-systemen bevordert.
Door kwetsbaarheden te identificeren, kunnen IoT-systemen worden geoptimaliseerd, wat naadloze interacties tussen apparaten garandeert.
Een veilige IoT-omgeving verzekert gebruikers dat hun interacties en gegevens worden beschermd, wat vertrouwen bevordert en consistent gebruik aanmoedigt.

Waarom kiezen voor IoT Pentest door Websec?

Wat we beoordelen
Ondersteunde Frameworks
Veelvoorkomende Kwetsbaarheden
Key features

Wat we beoordelen

Ingebouwde apparaten komen met hun eigen set aan complexiteiten. Aangezien elk apparaat uniek is, passen we onze testmethoden daarop aan. Onze ervaren specialisten voeren zorgvuldig uitgebreide beveiligingsbeoordelingen uit van het gehele IoT-framework. Dit onderzoek kan zich verdiepen in gebieden

Softwarebeveiliging
Wachtwoordbeleid, onveilige diensten, apparaat-ecosysteem & architectuur, standaard inloggegevens.

Hardwarebeveiliging
Firmware extraheren en reverse-engineeren om kwetsbaarheden te identificeren, zwakheden in het ontwerp van het apparaat identificeren.

Netwerkcommunicatiebeveiliging
Gebruikte encryptiemaatregelen voor transit en gegevensstroom, onderzoeken van de gebruikte technologieprotocollen.

Firmwarebeveiliging
Integriteitscontroles bij opstarten, versleutelde opslag van gevoelige gegevens, veilige update mechanismen, bescherming tegen rollback-aanvallen.

Driverbeveiliging
Veilige communicatie-interfaces, robuuste invoervalidatie, juist geheugenbeheer, preventie van buffer-overflows.

Hoogste Kwaliteit Pentesting

WebSec is toegewijd aan het handhaven van de normen van het CCV-Pentesting Trustseal, een getuigenis van onze toewijding aan uitmuntendheid in cybersecurity:

CCV Standaard Compliance: Onze penetratietesten voldoen rigoureus aan de strenge eisen van de CCV voor uitgebreide beveiligingsevaluaties.

Norm-Conforme Documentatie: Elke test wordt zorgvuldig gedocumenteerd, volgens de CCV-normen voor transparantie en precisie.

Gegarandeerde Kwaliteitstesten: Klanten zijn verzekerd van het ontvangen van toptier penetratietestdiensten, gevalideerd door onze naleving van CCV-normen.

Expert Team met OSCP Certificering: Elke beveiligingsspecialist in ons team heeft een OSCP-certificering, wat zorgt voor gelaagdheid en expertise in onze testprocessen.

Typen IoT Pentesting

black box illustration

Black box pentest

ook bekend als gesloten doos penetratietesten

  • Bootst een ware cyberaanval na. Meest realistisch.
  • Geen toegang of interne informatie.
  • Tijdrovend en meer kans om een kwetsbaarheid te missen.
black box illustration

Grey box pentest

Combinatie van black en white

  • Beoordeelt de kwetsbaarheid van een organisatie voor insider dreigingen. Enige interne toegang en interne informatie.
  • Efficiënter dan black-box en bespaart tijd en geld. Geen echte nadelen voor dit type testen.
black box illustration

White box pentest

ook bekend als gesloten doos penetratietesten

  • Simuleert een aanval waarbij een aanvaller toegang krijgt tot een bevoorrecht account. Volledige open toegang tot applicaties en systemen
  • Uitgebreider, minder kans om een kwetsbaarheid te missen en sneller. Meer gegevens moeten aan de tester worden vrijgegeven en duurder

Niet zeker welke aanpak het beste voor u is?

Onze experts zullen u helpen!

Neem Contact Op

Het Internet of Things Pentesting Proces

1

Informatie verzamelen

We beginnen met het zorgvuldig verzamelen van cruciale gegevens over uw IoT-omgeving of embedded device-structuur, het analyseren van firmware en het begrijpen van communicatieprotocollen om een solide basis te leggen voor het aanstaande penetratietestproces.

2

Dreigingsmodellering

In deze fase creëren we precieze dreigingsmodellen, voorzien potentiële aanvalsroutes en identificeren waarschijnlijke aanvallers. Het doel is om een defensieve strategie op te bouwen om kritieke systeemcomponenten te beschermen tegen opkomende cyberdreigingen.

3

Kwetsbaarheidsanalyse

Hier gebruiken we geavanceerde tools om een diepgaande kwetsbaarheidsanalyse uit te voeren, waarbij we uw IoT-opstellingen of embedded devices onderzoeken om zwakke plekken en gebieden die vatbaar zijn voor exploitatie te identificeren, en bieden een gedetailleerd overzicht van potentiële beveiligingslacunes.

4

Exploitatie

In deze fase simuleren we echte aanvallen in een veilige omgeving, waarbij we geïdentificeerde kwetsbaarheden benutten om de omvang van potentiële schade en ongeautoriseerde toegang te bepalen, en geven een waarheidsgetrouwe beoordeling van de beveiligingsstatus van uw IoT/embedded apparaten.

5

Post-exploitatie

Na de exploitatie concentreren we ons op het versterken van de beveiliging in de geschonden sectoren, werken methodisch aan het herstellen van de systeembeveiliging, richten ons op het opwerpen van barrières tegen toekomstige indringingen en verhogen de veerkracht van uw opstelling.

6

Rapportage

We sluiten af met een uitgebreid rapport, waarin de gedetecteerde kwetsbaarheden worden samengevat en deskundige aanbevelingen worden gedaan om de beveiliging van uw IoT- of embedded devices-landschap te verbeteren, en leiden u naar een veiliger operationeel pad.

80%Toegenomen Kwetsbaarheden

Volgens CyberSecurity Magazine, vanaf 2023, wordt meer dan 80% van de IoT- en embedded apparaten gevonden met ten minste één vorm van beveiligingskwetsbaarheid, wat het belang van onze uitgebreide pentesting-diensten benadrukt.

$4 MKosten van Datalekken

Gebaseerd op een studie door Security Today, wordt de gemiddelde kost van een datalek met IoT-apparaten geschat op meer dan $4 miljoen, wat het cruciale belang benadrukt voor organisaties om te investeren in geavanceerde pentesting-diensten.

+150%Toename van IoT Ransomware

De Global Cybersecurity Insights Tracker onthulde een toename van 150% in ransomware-aanvallen op IoT-apparaten in het afgelopen jaar, wat de noodzaak benadrukt voor onze state-of-the-art pentesting-diensten om de beveiliging te versterken.

IoT Pentest FAQ's

decorative image about frequently asked questions
Wat is IoT Pentesting, en waarom is het essentieel?
IoT Pentesting richt zich op het evalueren van de beveiligingsprotocollen van het uitgestrekte netwerk van onderling verbonden slimme apparaten in de wereld van vandaag, inclusief huishoudelijke apparaten, draagbare technologie en beveiligingssystemen. Met het steeds verder uitbreidende IoT-landschap wordt het beveiligen van deze apparaten van vitaal belang om onvoorziene risico's te beperken en de potentiële voordelen veilig en efficiënt te benutten.
Hoe verhoudt IoT Pentesting zich tot Embedded Devices Pentesting?
Welke apparaten vallen onder de scope van IoT Pentesting?
Hoe benaderen jullie het testen van IoT- en Embedded Devices?
Welke inzichten zal het IoT Pentest-rapport bieden?
Wat maakt onze IoT Pentesting-diensten onderscheidend?

Klaar om met Websec te werken? Nu Aanvragen

Klaar om uw cyberbeveiliging te verbeteren met WebSec? Zet de eerste stap naar versterkte bescherming. Informeer nu en beveilig uw digitale activa met onze vertrouwde expertise.
Personal info