Dutch
English

Mobiele Applicatie Pentest

Deze dienst test en versterkt de beveiliging van mobiele applicaties tegen cyberdreigingen, waarbij de integriteit en stabiliteit van de applicatie worden gewaarborgd.

Nu Aanvragen

Wat is een Mobiele Applicatie Pentest?

Een Mobiele Applicatie Pentest beoordeelt grondig de beveiligingsaspecten van apps op smartphones en tablets. Experts onderzoeken elk aspect, van gebruikersinterfaces tot backendverbindingen, om kwetsbaarheden te identificeren en een veilige en betrouwbare mobiele gebruikerservaring te waarborgen.

Nu het gebruik van mobiele apparaten toeneemt, is het waarborgen van app-beveiliging essentieel. Een Mobiele Applicatie Pentest identificeert niet alleen kwetsbaarheden maar verhoogt ook het vertrouwen van uw klanten. Verbetert de beveiliging van uw app, beschermt gebruikersgegevens en onderscheid u in de drukke app-markt door cyberveiligheid te prioriteren.

De voordelen van Mobiele Applicatie Pentesting-diensten

Een pentest garandeert dat mobiele applicaties functioneren zonder gebruikersgegevens in gevaar te brengen, wat vertrouwen kweekt en consequent gebruik stimuleert.
Een pentest brengt mobiele apps in lijn met verschillende regionale gegevensbeschermingsnormen, wat zorgt voor juridische naleving en betrouwbaarheid.
Een pentest biedt een veilige mobiele omgeving en versterkt het vertrouwen van de gebruiker, wat leidt tot meer downloads en positieve feedback.
Een goed geteste app, vrij van kwetsbaarheden, overtreft concurrenten en trekt gebruikers aan die op zoek zijn naar betrouwbare en veilige mobiele ervaringen.

Waarom kiezen voor Mobiele Applicatie Pentest door Websec?

Wat wij beoordelen
Ondersteunde Frameworks
Veelvoorkomende Kwetsbaarheden
Key features

Wat wij beoordelen

Mobiele apps staan voor unieke beveiligingsuitdagingen. Met gevarieerde apparaten, besturingssystemen en architecturen vereist elke app een gespecialiseerde aanpak. Onze experts stemmen pentests af op deze nuances, waarbij ze diepgaand onderzoek doen naar gebieden zoals:

Veilige Gegevensopslag

Authenticatie & Autorisatie

API & Integraties

APK & IPA Reverse Engineeren en Analyseren

Beveiliging van Gegevensoverdracht

Bescherming tegen Veelvoorkomende Exploits

Hoogste Kwaliteit Pentesting

WebSec is toegewijd aan het handhaven van de normen van het CCV-Pentesting Trustseal, een getuigenis van onze toewijding aan uitmuntendheid in cybersecurity:

CCV Standaard Compliance: Onze penetratietesten voldoen rigoureus aan de strenge eisen van de CCV voor uitgebreide beveiligingsevaluaties.

Norm-Conforme Documentatie: Elke test wordt zorgvuldig gedocumenteerd, volgens de CCV-normen voor transparantie en precisie.

Gegarandeerde Kwaliteitstesten: Klanten zijn verzekerd van het ontvangen van toptier penetratietestdiensten, gevalideerd door onze naleving van CCV-normen.

Expert Team met OSCP Certificering: Elke beveiligingsspecialist in ons team heeft een OSCP-certificering, wat zorgt voor gelaagdheid en expertise in onze testprocessen.

Typen Mobiele Applicatie Pentests

black box illustration

Black box pentest

ook bekend als closed-box penetratietesten

  • Realisme: Zeer realistisch.
  • Tijd: Snel (dagen), Grote kans om een kwetsbaarheden te missen.
  • Voorkennis: Geen; De pentesters krijgen alleen een IP adres of Domein naam.
black box illustration

Grey box pentest

Combinatie van black en white box testen

  • Realisme: Gebalanceerd.
  • Tijd: Gemiddeld (week), Weinig kans om kwetsbaarheden te missen.
  • Voorkennis: Gedeeltelijk; De pentesters worden voorzien van test logins en API documentatie
black box illustration

White box pentest

ook bekend als open doos penetratietesten

  • Realisme: Onrealistisch.
  • Tijd: Lang (Weken), Zeer grote kans om onbekende kwetsbaarheden in kaart te brengen maar tijdrovend.
  • Voorkennis: Volledig; De pentesters krijgen volledig inzicht in de code.

Niet zeker welke aanpak het beste voor u is?

Onze experts zullen u helpen!

Neem Contact Op

Mobiele Applicatie Pentesting Proces

1

Informatie verzamelen

We beginnen met het verzamelen van cruciale gegevens over de infrastructuur van uw mobiele applicatie, waaronder elementen zoals de basisbeveiliging (bijv; SSL Pinning), serverbackend en API-functionaliteiten, als stevige basis voor de penetratietest.

2

Dreigingsmodellering

In deze fase construeren we gedetailleerde dreigingsmodellen om potentiële aanvalsrichtingen te anticiperen, waarbij we een vooruitstrevende aanpak hanteren om een beschermende strategie te ontwikkelen die belangrijke activa beveiligt tegen cyberaanvallen.

3

Kwetsbaarheidsanalyse

Hier voeren we een grondige kwetsbaarheidsanalyse van uw mobiele applicatie uit, gebruikmakend van geavanceerde hulpmiddelen om zwakke plekken te identificeren en een overzicht te bieden van mogelijke beveiligingsrisico's.

4

Exploitatie

Vervolgens simuleren we in een gecontroleerde omgeving echte cyberaanvallen, gebruikmakend van de geïdentificeerde kwetsbaarheden om de ernst te beoordelen en om onze bevindingen te bevestigen uit de kwetsbaarheidsanalyse.

5

Post-exploitatie

Na de exploitatie richten we ons op het beveiligen van geschonden kanalen en het herstellen van een robuuste beveiligingshouding, met als doel toekomstige indringingen te voorkomen en de weerbaarheid van uw mobiele applicatie te versterken.

6

Rapportage

We sluiten het proces af met een gedetailleerd rapport dat de ontdekte kwetsbaarheden beschrijft, samen met praktische aanbevelingen om de beveiliging van uw mobiele applicatie te versterken.

54%Toename in Mobiele Kwetsbaarheden

Volgens een rapport van Symantec namen de mobiele kwetsbaarheden toe met 54% in 2019, wat de urgentie en noodzaak van uitgebreide mobiele applicatie penetratietests benadrukt.

50%Android OS Apps Lopen Hoog Risico

Een rapport van SafeBreach uit 2020 toonde aan dat 50% van de mobiele bankapps risico lopen op Man-in-the-Middle (MiTM) aanvallen vanwege kwetsbaarheden in hun derde partij codes, met name gericht op het Android OS.

97%Top 100 Fintech Apps Zijn Kwetsbaar

Intertrust benadrukte in 2020 dat maar liefst 97% van de top 100 fintech bedrijven apps had die kwetsbaar waren voor web- en mobiele aanvallen, wat de noodzaak voor uitgebreide mobiele applicatie codebeoordeling en penetratietestdiensten onderstreept.

Mobiele Applicatie Pentest FAQ's

decorative image about frequently asked questions
Wat is een mobiele applicatie pentest?
Een mobiele applicatie pentest is een soort security assessment (cybersecurity-evaluatie) welk het beoordelen van de beveiligingspositie van mobiele applicaties omvat. Security Experts bootsen potentiële aanvallers na om kwetsbaarheden te ontdekken voordat een echte aanvaller ze uitbuit, en beveiligen uw app tegen potentiële bedreigingen door oplossingen voor deze kwetsbaarheden te leveren middels een professionele pentest rapportage.
Waarom is het pentesten van mobiele applicaties essentieel?
Wat omvat mobiele applicatie pentesting?
Wat is het Eindresultaat van een mobiele applicatie pentest?
Hoe vaak moet een mobiele applicatie gepentest worden?

Klaar om met Websec te werken? Nu Aanvragen

Klaar om uw cyberbeveiliging te verbeteren met WebSec? Zet de eerste stap naar versterkte bescherming. Informeer nu en beveilig uw digitale activa met onze vertrouwde expertise.
Personal info