Dutch
English

Web Applicatie Pentest (Web VAPT)

Diepgaande beoordeling van webapplicaties gericht op het vinden van mogelijke kwetsbaarheden of zwakke punten. Deze dienst verzekert robuuste bescherming voor online opererende bedrijven, waarbij gebruikersdata veilig blijft.

Nu Aanvragen

Wat is Web Applicatie Pentest?

Web Applicatie Pentesting is een grondige beveiligingsbeoordeling gericht op online platforms. Door diepe analyse identificeren experts verborgen kwetsbaarheden, bieden ze strategieën voor mitigatie en zorgen ze ervoor dat digitale interfaces robuust blijven tegen webgebaseerde cyberdreigingen.

In het huidige digitale tijdperk is een Web Applicatie Pentest geen luxe; het is een noodzaak. Het biedt bedrijven helder inzicht in hun online beveiligingshouding, verzekert klantvertrouwen en beschermt digitale activa. Maak uw online aanwezigheid veerkrachtig, veilig en betrouwbaar.

De voordelen van Web Applicatie Pentesting diensten

Een beveiligde webapplicatie door pentesting garandeert gebruikers veilige digitale interactie, bevordert vertrouwen en stimuleert consistente betrokkenheid.
Uitblinken als een beveiligd platform in het huidige digitale landschap geeft bedrijven een voorsprong, trekt gebruikers weg van concurrenten met potentiële kwetsbaarheden.
Door grondig testen van webapplicaties blijven gevoelige gegevens van gebruikers en bedrijven beschermd tegen inbreuken, waarbij privacy en vertrouwen behouden blijven.
Potentiële bedreigingen en kwetsbaarheden aanpakken kan operaties stroomlijnen, laadsnelheden en algehele gebruikerservaring verbeteren.

Waarom kiezen voor een Web Applicatie Pentest door WebSec?

Wat wij Beoordelen
Ondersteunde Frameworks
Veelvoorkomende Kwetsbaarheden
Key features

Wat wij Beoordelen

Onze beoordeling van webapplicaties voldoet aan benchmarks zoals OWASP en is aangepast aan uw specifieke behoeften, of het nu gaat om de beoordeling van de volledige applicatie of bepaalde functionele segmenten. Onze evaluaties omvatten:
Beveiligingsconfiguratie & Authenticatie Evalueren
Functionaliteit, technologie & gegevensstroom Evalueren
Beveiligingsprotocollen Evalueren
Beveiliging van gegevensoverdracht, wachtwoord en gevoelige gegevensopslag Evalueren
Applicatielogica op fouten zoals gebroken toegangscontrole Evalueren
Testen tegen OWASP Top 10 kwetsbaarheden en andere ondersteunde frameworks

Hoogste Kwaliteit Pentesting

WebSec is toegewijd aan het handhaven van de normen van het CCV-Pentesting Trustseal, een getuigenis van onze toewijding aan uitmuntendheid in cybersecurity:

CCV Standaard Compliance: Onze penetratietesten voldoen rigoureus aan de strenge eisen van de CCV voor uitgebreide beveiligingsevaluaties.

Norm-Conforme Documentatie: Elke test wordt zorgvuldig gedocumenteerd, volgens de CCV-normen voor transparantie en precisie.

Gegarandeerde Kwaliteitstesten: Klanten zijn verzekerd van het ontvangen van toptier penetratietestdiensten, gevalideerd door onze naleving van CCV-normen.

Expert Team met OSCP Certificering: Elke beveiligingsspecialist in ons team heeft een OSCP-certificering, wat zorgt voor gelaagdheid en expertise in onze testprocessen.

Benadering Web Applicatie Pentesting

Interne Web Applicatie Pentest

Vanuit de organisatie ontleden wij nauwkeurig webapplicatie-infrastructuren. Diep duikend in codebases zorgen wij voor een alomvattende bescherming tegen interne tegenstanders.

Onze interne beoordeling geeft prioriteit aan potentiële zwakke plekken die van binnenuit kunnen worden benut, en zorgt ervoor dat de ruggengraat van uw webapplicatie robuust en onbuigzaam blijft.

Over interne webapp-pentesting door WebSec:

Evalueert kwetsbaarheden vanuit het perspectief van een interne aanvaller

Zorgt ervoor dat een grotere scope kan worden getest

Vermindert de behoefte aan VPN of IP Whitelisting

Directe persoonlijke betrokkenheid tussen beveiligingsexpert en klant

Externe Web Applicatie Pentest

Gericht op de interface die de wereld ziet, beoordelen wij het securityweerstand van uw applicatie tegen externe cyberdreigingen. Vanuit het openbare internet bootsen wij potentiële tegenstanders na.

Elk publiekgericht component ondergaat strenge tests, waardoor de verdediging tegen een breed scala aan externe cyberdreigingen, inbraakpogingen en datalekken wordt versterkt.

Meer over externe webapp-pentesting door WebSec:

Evalueert kwetsbaarheden vanuit het perspectief van een externe aanvaller

Kan budgetvriendelijker zijn omdat het outsourcing toestaat en geen constant team vereist

Doorgaans periodiek uitgevoerd met de juiste planning

Realistische aanvalssimulatie voor externe bedreigingen

Soorten Web Applicatie Pentests

black box illustration

Black-Box Pentest

Geen voorkennis en inzicht

  • Onze hackers krijgen alleen het link naar uw website / IP adres of Applicatie.
  • Meest Realistische simulatie maar resulteert over het algemeen ook in het minste bevindingen.
  • De pentest is meestal klaar binnen 3-5 werkdagen.
black box illustration

Gray-Box Pentest

Gedeeltelijk voorkennis en inzicht

  • Onze hackers krijgen hierbij alleen toegang tot test accounts en API documentatie indien van toepassing.
  • Aanvalsoppervlakte wordt vergroot waardoor de hele applicatie getest kan worden, dit resulteert over het algemeen in meer bevindingen.
  • De pentest is meestal klaar binnen 5-7 werkdagen.
black box illustration

White-Box Pentest

Volledig voorkennis en inzicht

  • Onze hackers krijgen toegang tot uw hele code, zowel de code als de applicatie zelf zal getest worden.
  • De pentest rapport zal naast de algemene bevindingen ook de regels code bevatten waar de kwetsbaarheden zich precies in bevinden.
  • Uitgebreider, minder kans om een kwetsbaarheid te missen. De pentest is meestal klaar binnen 2 weken.

Niet zeker welke aanpak het beste voor u is?

Onze experts zullen u helpen!

Neem Contact Op

Web Applicatie Pentesting Proces

1

Informatie verzamelen

Wij beginnen met het nauwkeurig verzamelen van essentiële informatie over de architectuur van uw webapplicatie, waarbij serverdetails en functionaliteiten worden doorgenomen, en zo een sterke basis leggen voor het aanstaande penetratietestproces.

2

Dreigingsmodellering

In deze fase creëren wij gedetailleerde dreigingsmodellen om potentiële aanvalspaden te identificeren en te visualiseren, met als doel een verdedigingsstrategie te ontwerpen die uw essentiële activa beschermt en versterkt tegen cyberdreigingen.

3

Kwetsbaarheidsanalyse

Vervolgens gebruiken wij geavanceerde hulpmiddelen om een grondige kwetsbaarheidsanalyse van uw applicatie uit te voeren, waarbij wij een panoramisch zicht bieden op uw beveiligingslandschap om potentiële zwakke punten te onderscheiden en te catalogiseren.

4

Exploitatie

Hier ondernemen wij realistische aanvalssimulaties in een veilige omgeving, waarbij geïdentificeerde kwetsbaarheden worden benut om de mogelijke omvang van schade en diepte van ongeautoriseerde toegang tot uw systeem te meten.

5

Na de exploitatie

Na de exploitatie richten wij ons op het beveiligen van de gecompromitteerde kanalen en het herstellen van de systeembeveiliging, met een gerichte focus op het voorkomen van toekomstige inbreuken en het versterken van de veerkracht van uw applicatie.

6

Rapportage

Ter afsluiting van onze dienst verstrekken wij een gedetailleerd rapport dat de gedetecteerde kwetsbaarheden samenvat, samen met geïnformeerde aanbevelingen om de beveiligingsinfrastructuur van uw webapplicatie naar voren te versterken.

84%Hoge Voorkomen van Webkwetsbaarheden

Volgens een rapport van Positive Technologies bevatte 84% van de in 2020 geteste webapplicaties kwetsbaarheden met een hoog risico. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat uw applicatie niet deel uitmaakt van deze statistiek om een veilige digitale aanwezigheid te handhaven.

$4.24 MKosten van Datalekken

Het "Cost of a Data Breach Report" van 2021 van IBM onthulde dat de gemiddelde totale kosten van een datalek $4,24 miljoen bedragen, een historisch hoogtepunt. Bescherm uw bedrijf tegen verlammende financiële gevolgen door kwetsbaarheden te identificeren en te corrigeren met onze pentesting-diensten.

35%XSS en Injectieaanvallen

Het "State of Software Security Vol. 11" rapport van Veracode stelde dat ongeveer 35% van alle applicaties vatbaar is voor injectieaanvallen, waaronder SQL-injectie, en benadrukt het heersende risico van blootstelling van gevoelige gegevens en de noodzaak voor robuuste pentesting-diensten.

Web Applicatie Pentest (Web VAPT) FAQ's

decorative image about frequently asked questions
Wat is een Web Application Pentest?
Een Web Application Pentest, ook bekend als Web App Pentest of Web VAPT, is een gerichte cyberbeveiligingsevaluatie waarbij gesimuleerde cyberaanvallen worden uitgevoerd om kwetsbaarheden te ontdekken en te verhelpen. Deze proactieve maatregel zorgt ervoor dat de verdediging van uw webapplicatie sterk genoeg is om kwaadaardige bedreigingen te weerstaan, waardoor uw algehele beveiligingshouding wordt verbeterd.
Wanneer moet u een Web Application Pentest uitvoeren?
Hoe verschilt een Web Application Pentest van een kwetsbaarheidsscan?
Welke methoden worden vaak gebruikt tijdens een Web Application Pentest?
Wat zijn de opleveringen van een Web Application Pentest?
Wat is een VAPT Certificaat?
Kan ik ondersteuning krijgen nadat de Web Application Pentest is voltooid?

Klaar om met Websec te werken? Nu Aanvragen

Klaar om uw cyberbeveiliging te verbeteren met WebSec? Zet de eerste stap naar versterkte bescherming. Informeer nu en beveilig uw digitale activa met onze vertrouwde expertise.
Personal info