Dutch
English

WiFi Pentest

Duik diep in draadloze netwerken om kwetsbaarheden en beveiligingslekken te vinden. Deze service garandeert veiligere draadloze verbindingen, cruciaal in de huidig verbonden wereld.

Nu Aanvragen

Wat is een WiFi Pentest?

Een WiFi Pentest evalueert kritisch de beveiliging van draadloze gegevensoverdrachten. Experts analyseren mogelijke inbreukpunten, verfijnen encryptieprotocollen en zorgen ervoor dat zowel de connectiviteitssnelheid als de beveiliging geoptimaliseerd zijn voor vertrouwen en efficiëntie.

In een draadloos verbonden wereld is een robuuste WiFi-verdediging cruciaal. Door te kiezen voor een WiFi Pentest, beschermen bedrijven hun gegevensgolven, waardoor naadloze, snelle en beveiligde communicatie wordt gegarandeerd. Bescherm uw onzichtbare gegevenssnelwegen; zorg voor connectiviteit en vertrouwen.

De voordelen van WiFi Pentesting Diensten

Pentesting zorgt ervoor dat gegevens die draadloos worden verzonden authentiek en ongecompromitteerd blijven, waarbij de integriteit en betrouwbaarheid behouden blijft.
Een beveiligd netwerk beschermt alle verbonden apparaten tegen mogelijke kwaadaardige indringingen, waardoor datalekken en ongeautoriseerde toegang worden voorkomen.
Naarmate bedrijven uitbreiden en meer apparaten toevoegen, zorgt een beveiligde basis ervoor dat elke toevoeging wordt beschermd tegen potentiële bedreigingen.
Een goed getest draadloos netwerk zorgt voor consistente connectiviteit, essentieel voor soepele bedrijfsvoering en gebruikerstevredenheid.

Waarom kiezen voor een WiFi Pentest door WebSec

Wat we beoordelen
Wat te verwachten
Veelvoorkomende Kwetsbaarheden
Key features

Wat we beoordelen

Draadloze netwerken hebben unieke kwetsbaarheden. Elke WiFi-configuratie is verschillend, dus passen we onze penetratietests aan. Onze specialisten voeren grondige evaluaties uit van de draadloze opstelling, vaak verkennend gebieden zoals:
Cryptografische Beveiliging Evalueren
Authenticatieprotocollen Inspecteren
Netwerksegmentatie en Isolatie Beoordelen
Verbindingshandshakes en Sleuteluitwisselingen Analyseren
Optimale Kanaalselectie
Beveiligingsconfiguraties voor Gastnetwerken Valideren

Hoogste Kwaliteit Pentesting

WebSec is toegewijd aan het handhaven van de normen van het CCV-Pentesting Trustseal, een getuigenis van onze toewijding aan uitmuntendheid in cybersecurity:

CCV Standaard Compliance: Onze penetratietesten voldoen rigoureus aan de strenge eisen van de CCV voor uitgebreide beveiligingsevaluaties.

Norm-Conforme Documentatie: Elke test wordt zorgvuldig gedocumenteerd, volgens de CCV-normen voor transparantie en precisie.

Gegarandeerde Kwaliteitstesten: Klanten zijn verzekerd van het ontvangen van toptier penetratietestdiensten, gevalideerd door onze naleving van CCV-normen.

Expert Team met OSCP Certificering: Elke beveiligingsspecialist in ons team heeft een OSCP-certificering, wat zorgt voor gelaagdheid en expertise in onze testprocessen.

De Hardware die we gebruiken voor WiFi Pentests

Professionele WiFi Pentesting Hardware

Draadloze netwerken kunnen kwetsbare toegangspoorten zijn. Met "WiFi Pineapple Enterprise," onze professionele hardware, dagen we Wi-Fi uit van buitenaf, simulerend echte bedreigingen om verdedigingen te testen.

Door gebruik te maken van de mogelijkheden van "WiFi Pineapple Enterprise," onderzoeken we encryptie, authenticatie en netwerktoegangen. Deze diepgaande beoordeling garandeert dat uw draadloze verbinding robuust blijft tegen externe bedreigingen en mogelijke inbreuken.

Wat onze testhardware beoogt te bereiken:

Geavanceerde dreigingssimulatie uitvoeren

Actieve & passieve WiFi-pentests automatiseren

Kwetsbaarheden binnen en buiten uw netwerk ontdekken

Multi-Band WiFi-beveiligingstests

WiFi Pentest Aanpak

black box illustration

Black box pentest

Simuleer een echte cyberaanval zonder voorafgaande toegang of kennis. Hoewel het een authentieke bedreigingsrepresentatie biedt, is het tijdrovend en kan het soms kwetsbaarheden over het hoofd zien.

  • Zero-Knowledge Testing
  • Realistische Aanvalsscenario's
  • Hardwaregebaseerde Beoordelingen
  • Externe Dreigingsbenadrukking

Niet zeker welke aanpak het beste bij u past?

Onze experts zullen u helpen!

Neem Contact Op

Ons WiFi Pentesting Proces

1

Informatie verzamelen

Met behulp van de geavanceerde WiFi Pineapple Enterprise-hardware beginnen we met het zorgvuldig verzamelen van essentiële details over de architectuur van uw WiFi-netwerk, inclusief routerconfiguraties en encryptienormen, om een stevige basis te leggen voor de aanstaande penetratietestexpeditie.

2

Dreigingsmodellering

In deze fase ontwerpen we gedetailleerde dreigingsmodellen om potentiële aanvalswegen voor te stellen, en creëren we een strategische verdedigingsblauwdruk die gewijd is aan het beschermen van uw netwerk tegen een scala aan cyberdreigingen en kwetsbaarheden.

3

Kwetsbaarheidsanalyse

We gebruiken slimme hulpmiddelen om een diepgaande kwetsbaarheidsbeoordeling van uw WiFi-setup uit te voeren, en identificeren zwakke plekken en gebieden die vatbaar zijn voor uitbuiting, en bieden een gedetailleerd overzicht van potentiële beveiligingsgaten in uw systeem.

4

Exploitatie

Met behulp van de WiFi Pineapple Enterprise-hardware simuleren we realistische cyberaanvallen in een beveiligde omgeving, en benutten we geïdentificeerde kwetsbaarheden om de omvang van mogelijke ongeautoriseerde toegang en potentiële schade te beoordelen, en bieden we een nauwkeurige risicobeoordeling.

5

Post-Exploitatie

Post-Exploitatie omvat het verhogen van rechten en het verbergen van sporen, wat meestal optioneel is en niet standaard onderdeel van een WiFi pentest. In deze fase kunnen we, indien gewenst, dieper ingaan op het systeem om uitgebreide toegang te verkrijgen en te behouden zonder gedetecteerd te worden. Deze acties bereiden het netwerk voor op verdere beveiligingsanalyses en tests, om ervoor te zorgen dat alle aspecten van de beveiliging grondig worden onderzocht en versterkt.

6

Rapportage

We sluiten af met een gedetailleerd rapport, waarin de gevonden kwetsbaarheden worden gedocumenteerd en deskundig advies en actiegerichte stappen worden geboden om de beveiligingsrobuustheid van uw WiFi-netwerk verder te verbeteren in een voortdurend veranderend cyberlandschap.

35%Onveranderde Standaardwachtwoorden

Uit een onderzoek van Broadband Genie in 2019 bleek dat meer dan 35% van de thuisgebruikers het standaardwachtwoord op hun draadloze routers nooit heeft gewijzigd, wat aanzienlijke beveiligingsrisico's met zich meebrengt.

25%Onbeveiligde WiFi-Netwerken

Uit een wereldwijde enquête van het World Economic Forum in 2020 bleek dat ongeveer 25% van de openbare WiFi-netwerken weinig tot geen beveiligingsmaatregelen heeft, waardoor ze zeer kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen.

20%WiFi-Gerelateerde Inbreuken

Uit een studie van Kaspersky in 2020 bleek dat 27% van de WiFi-gebruikers wereldwijd ooit het slachtoffer is geworden van cyberaanvallen via hun draadloze verbindingen, wat niet alleen de omvang van het probleem aantoont, maar ook de noodzaak van oplossingen die een breed scala aan individuen kunnen beschermen, niet alleen organisaties.

WiFi Pentest FAQ's

decorative image about frequently asked questions
Wat is een WiFi Pentest en hoe voer je het uit?
Een WiFi Pentest, of Draadloze Netwerk Penetratietest, is een strategische benadering van beveiliging waarbij experts potentiële kwetsbaarheden in draadloze netwerken identificeren en analyseren. Door geavanceerde hulpmiddelen zoals "WiFi Pineapple Enterprise" te gebruiken, voert ons team echte aanvalssimulaties uit, inclusief pogingen om wachtwoorden te ontcijferen zonder de originele inloggegevens, om een uitgebreide beoordeling van de beveiligingshouding van uw netwerk te garanderen.
Wat onderscheidt WiFi Pentesting van andere vormen van netwerkpenetratietests?
Welke recente ontwikkelingen in WiFi-beveiliging moeten bedrijven in de gaten houden?
Hoe vaak wordt een WiFi Pentest aanbevolen?
Hoe kan een organisatie zich voorbereiden op een WiFi Pentest?

Klaar om met Websec te werken? Nu Aanvragen

Klaar om uw cyberbeveiliging te verbeteren met WebSec? Zet de eerste stap naar versterkte bescherming. Informeer nu en beveilig uw digitale activa met onze vertrouwde expertise.
Personal info