Pentesten, oftewel penetratietesten, zijn belangrijke testen wanneer u nieuwe software in wilt zetten. U wilt immers wel van tevoren weten of de webapplicatie, website, mobiele applicaties en koppelingen veilig zijn. Zwakheden in de beveiliging van online software en programma's kunnen zorgen voor enorme schade. Denk hierbij aan verlies van data, financiële kosten en het verlies van klanten.

Een pentest uit laten voeren is een bijzonder geschikte oplossing. Ethische hackers gaan aan de slag met het 'penetreren' door een aanval op te zetten of te simuleren. Hierna weet u exact waar de problemen liggen en wat er gedaan moet worden om de online applicaties, websites en andere programma's te perfectioneren met het oog op de veiligheid.

Verschillende soorten en de penetratietest kosten

Er zijn verschillende soorten penetratietesten, met uiteenlopende kosten. Doorgaans wordt het onderscheid gemaakt tussen een Black Box, een Grey Box en een White Box pentest. Wat is het verschil precies?

  • De Black Box pentest lijkt het meest op een aanval van hackers. U verstrekt ons geen enkele informatie van tevoren. Onze ethische hackers gaan aan de slag en zoeken door middel van openbronnenonderzoek naar zwakheden in de software, die vervolgens in kaart gebracht worden.

  • Bij de Grey Box pentest gaat het net even iets anders. Onze hackers gaan aan de slag met het zoeken naar kwetsbaarheden, met én zonder de informatie die door u verstrekt is. Op die manier worden alle kwetsbaarheden in kaart gebracht.

  • Bij White Box penetratietesten geeft u ons alle informatie, waardoor we gericht op zoek kunnen naar kwetsbaarheden. Bijvoorbeeld in de broncode of andere software-elementen die vooraf bekend zijn bij ons.

Weet u niet welke pentest het beste bij u past? Dan neemt u gewoon contact met ons op. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek kijken we naar de eisen en doelstelling, waarbij we advies uitbrengen en u adviseren over de penetratietest kosten voor uw bedrijf.

Altijd volgens internationale standaarden

Onze ethische hackers werken altijd volgens de internationale standaarden en zorgen ervoor dat alle handelingen en gebruikte software van hoge kwaliteit zijn. Alleen op die manier kunnen we garanderen dat onze pentesten voor bedrijven op de goede manier uitgevoerd worden en de resultaten tonen waar u iets aan heeft. Is dat alles? Nee, want wij hebben ook nog eens bijzonder creatieve hackers, zodat de aanvallen ook daadwerkelijk op alle mogelijke manieren uitgevoerd worden. Op die manier vinden wij vaak zwakheden die anderen niet kunnen vinden.

Rapportage na de penetratietesten

U heeft er vrij weinig aan wanneer wij alle zwakheden vinden in uw software en hier vervolgens niets mee doen. Daarom is onze focus gericht op het verstrekken van duidelijke en complete rapporten na het uitvoeren van de pentesten. We geven niet alleen aan hoe we gewerkt hebben en wat we gevonden hebben, we brengen in het rapport ook direct advies uit over hoe de kwetsbaarheden opgelost kunnen worden.

In het rapport ziet u de kwetsbaarheden in een duidelijk overzicht. Bij de kwetsbaarheden staat een nummer aangegeven, dat aangeeft hoe ernstig de kwetsbaarheid is. Op die manier kunt u zelf eenvoudig zien welke problemen eerst opgelost moeten worden en welke minder haast hebben.

Bent u regelmatig aan het werk met updates en aanpassingen? Neem dan eens contact met ons op over de mogelijkheid om periodieke penetratietesten uit te laten voeren; op die manier kunt u de penetratietest kosten verlagen voor uw bedrijf.

Waarom is een pentest voor uw bedrijf een goede keuze?

Het uit laten voeren van een penetratietest geeft een duidelijk beeld van de zwakheden in de software, website en applicaties. Niet alleen is dit belangrijk voor de veiligheid in uw bedrijf en digitale omgeving; het is minstens zo belangrijk voor uw klanten en de continuïteit. Kunt u het zich veroorloven dat de volledige digitale omgeving langere tijd niet beschikbaar is na een aanval van hackers?

Onze creatieve, vindingrijke en gedreven ethische hackers gaan graag aan de slag met het uitvoeren van penetratietesten voor uw bedrijf. Op die manier weet u precies waar nog aan gewerkt moet worden. Dankzij onze rapporten is dit overigens veel makkelijker dan u denkt; zowel de mogelijke oplossingen als urgentiebepaling wordt u aangereikt.

Wilt u meer weten over onze werkwijze of wilt u direct een intakegesprek boeken om een pentest uit te laten voeren? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Pentesting process image